Всичко, което трябва да знаете относно протекторите за телефони

протекторите за телефони

протекторите за телефониВсеки от нас поне веднъж е посещавал сервиз за телефони, както и големи и средни магазини за техника или дори офис на мобилен оператор, където вежлив служител ни предлага да закупим „протектор за екран“. Но как да разберем кой е най-подходящия тип за нашия телефон? Ако не сте добре запознати технологично, вероятно се чудите каква е разликата между темпериран стъклен протектор и защитно фолио-протектор. Освен тези два вида, съществуват и още няколко други на пазара, но за да не ви затормозяваме излишно, ще се базираме само на гореспоменатите.

В GSM сервиз Бургас можете да закупите калъфи и кейсове за мобилни телефони, скрийн протектори, зарядни устройства и аксесоари за вашите gsm-и.

Протектор за телефон: Стъклен vs. Фолио

 

Предпазните приспособления за вашия мобилен телефон могат да бъдат най-често в две форми: като лист прозрачен мек PVC филм или темперирано тънко стъкло, които да покриват дисплея на телефона. Разбира се, двата вида са доста различни един от друг и за тях можете да чуете както плюсове, така и минуси.  Обикновено, специалистите в сервизните центрове препоръчват използването именно на стъклени протектори, тъй като те са изключително устойчиви на удар.

 

Техниците от GSM сервиз Бургас препоръчват използването на протектори от темперирано стъкло, защото:

  1. …са доста по-трайни и издръжливи от пластмасовото фолио. Средно, дебелината на стъклените протектори е между 3мм и 0.5мм, а обикновения pvc е с дебелина от само 0.1мм.
  2. …имат същото усещане като на реалния екран на смартфона.
  3. …много по-издръжливи са на надрасквания, отколкото меките протектори.

 

Както споменахме и по-рано, на пазара можете да намерите още други видове протектори като един такъв е течният нано протектор. Тъй като стъклото е порест материал, нано протекторът служи за запушване на тези микроскопични цепнатини по дисплея като по този начин създава допълнителен изключителен тънък слой. Той е с дебелина 500 пъти по-малка от тази на човешки косъм, но с много по-здрава и стабилна структура.

Нужно ли е да имате протектор на екрана на телефона си?

С течение на времето и еволюцията на Gorilla Glass екраните, все повече хора пропускат да защитят телефона си с протектор, осланяйки се на това, че притежавайки последен модел телефон, то той има неразрушимо стъкло. Но дори и с обновена технология, Gorilla Glass дисплеите също са податливи на счупване при силен удар. Именно за това техници и специалисти в областта препоръчват на своите клиенти ВИНАГИ да използват скрийн протектори. Тези от темперирано стъкло трябва да са едно от първите неща, които да направите за телефона си, когато го закупите. По този начин абсолютно сигурно ще се защитите от надрасквания и счупвания. И дори понякога да ви се струва, че един стъклен протектор е на висока цена, то определено помислете каква ще е тя, ако трябва да смените целият дисплей или дисплеен панел.

 

Кои скрийн протектори са най-добрите?

Когато става дума за защита на телефон, не всички протектори са произведени с еднакво качество. Струва си да инвестирате малко по-голяма сума за по-качествен продукт, тъй като ще ви служи дълго време и ще защитава телефона ви в най-уязвимата част –екрана. За да изберете най-подходящата марка се обърнете към специалистите по ремонт на мобилни телефони в GSM Сервиз Бургас, които ще ви насочат към по-добрия избор. Евтиното излиза скъпо, особено когато човек не е добре информиран.

 

Как се поставя стъклен протектор?

Поставянето на стъклен протектор изисква прецизност и търпение. Следвайте тези инструкции по-долу, за да можете успешно да осъществите слагането.
Забележка: за най-добри резултати, избягвайте прах, косми и коса, които да докосват протектора по време на поставяне.

  1. Изчистете екрана на смартфона си с кърпичка и спрей за почистване на очила или нещо сходно.
  2. Подсушете стъклото с микрофибърна кърпа
  3. Извадете скрийн протектора от опаковката.
  4. Проверете отново дали не са попаднали случайно прашни частици по екрана.
  5. Дръжте през цялото време стъкления протектор отстрани, за да избегнете пръстовите отпечатъци и след това махнете защитното фолио от него.
  6. Внимателно наложете протектора върху екрана на телефона като се убедите, че отворите за камера, микрофон бутони (ако има) са поставени равно и симетрично, спрямо модела на телефона.
  7. Поставете стъклото върху устройството и с лек натиск го прикрепете, за да сте сигурни, че е е залепнало върху екрана на телефона ви.
  8. Ако забележите балончета под протектора, използвайте инструмента към комплекта или дебитна/кредитна карта, за да натиснете балончетата към краищата на предпазното стъкло.

Ако целият този процес ви звучи прекалено сложен, не се притеснявайте! Момчетата от GSM Сервиз Бургас са специалисти в областта на мобилните телефони и ще ви помогнат с тази задача! От тях можете да закупите както протектори за голяма гама от телефони, така и множество други аксесоари за мобилни телефони, като зарядни устройства, кейсове, SD картии и др. А ако сте пропуснали да поставите протектор на време и екрана ви вече е счупен, отново можете да се доверите на тях! Те извършват смяна на дисплей, ремонт на букси, ремонт след намокряне и още много други сервизни дейности.

При нужда от ремонтни дейности на телефони и таблети, с които не знаете дали и как бихте се справили, техниците от сервиза за телефони в Бургас съветват да не опитвате да ремонтирате сами вкъщи. Много често потребители усложняват процеса, тъй като повредите нанесени по устройството са се задълбочили, а поради това и ремонта се оскъпява допълнително.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *