Предимства на инверторните климатици

Инверторни климатици - предимства

В последните години инверторните климатици масово навлязоха на пазара. Това се дължи на редицата от предимства, които те предоставят с сравнение с обикновените. Най-важните са нисък енергиен разход и опазване на околната среда.

Ще започнем с по-малкия енергиен разход, които имат инверторните климатици. Той се дължи на факта, че тази технология дава възможност след достигане на желаната температура климатикът да използва само такова количество енергия достатъчно за поддържането ѝ. От тук идва и корекцията в разхода на енергия, като по този начин можете драстично да намалите сметката си за ток в горещите летни и мразовитите зимни дни. Разбира се не бива да се пропуска и факта, че трябва да обърнете внимание на енергийния клас на климатика, който купувате. Ако той е „B” не очаквайте сметката Ви за електроенергия да намалее драстично, като ние Ви препоръчваме енергиен клас “A++” за абсолютно всички домакински уреди, които използвате.

Друго предимство на инверторните климатици е опазването на околната среда. Използването на тази технология води до намалено отделяне на парникови газове в световен мащаб поради факта, че по- голямата част от енергията се взима от външния въздух.

Високата ефективност на този тип климатици обаче идва и с по- висока цена. На пазара могат да се намерят редица ценови предложения, които зависят както от енергийния клас на продукта и неговата мощност, така и от допълнителни екстри като турбо режим, система от филтри и др. Така например при климатиците „Midea” можете да откриете продуктите от този клас на цена от 600 до 1500 лева и да изберете най-доброто и ефективно решение за вашия апартамент, вила или офис.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *