Екскурзия в Румъния – защо си заслужава

Изгодни почивки в Румъния

Румъния е страна, която тепърва набира популярност като туристическа дестинация. Съчетаваща богата история, разнообразен климат, красиви планини и примамливо крайбрежие, страната е един изключителен избор за прекарване на лятната почивка.

В Travo.bg можете да откриете отлични възможности за прекарване на ваканцията си, както през летния сезон, така и през зимните месеци.

При всички положения, тук има много неща, които да се разгледат, а нека не забравяме, че и цените са отлични.

Кои са основните забележителности

В зависимост от вашите интереси, можете да се насочите към различни части от страната. Това разбира се може да зависи и от времето от годината, през което пътувате. Ето кои са дестинациите, към които няма да сгрешите ако се насочите:

Делтата на река Дунав

Ако южната ⅓ от румънското крайбрежие е заета от плажове, където пристигат туристи от различни краища на Европа, то на север пейзажът се определя от делтата на река Дунав. Това е една от най-обширните речни делти в Европа въобще.

Тук реката се разделя на безброй ръкава, образува огромно количество лагуни, мочурища и езерца, в които вирее водолюбива растителност и гнездят редки видове птици.

Мястото е под егидата на ЮНЕСКО и е задължително за всеки природолюбител.

Карпатите

Карпатите предлагат отлични възможности за туризъм на практика през цялата година.

От една страна, това е начин да избягате от жегата през лятото, а от друга – чудесно място за практикуване на зимни ски спортове.

Ако сте почитатели на ските, сноуборда и други подобни, най-добрата отправна точка за вас е Синая.

Планинската верига предлага разнообразни възможности за практикуване на разнообразни зимни спортове през студените месеци, но също така и за пешеходен, вело и еко туризъм през лятото.

Крайбрежието

Крайбрежието на Румъния не е голямо, но за сметка на това е красиво и разнообразно.

В интерес на истината, по-голямата част от него е заета от делтата на река Дунав, но на юг има някои наистина чудесни плажове.

Нептун, Сатурн, Венера – това са все имена на плажове, които си струва да посетите. Те предлагат превъзходен златен пясък, а морето остава топло от юни до септември.

Намират се в околностите на курортния град Мангалия или на север от него, ако трябва да сме по-точни.

Мамая е един от по-северните румънски курорти и също предлага превъзходни възможности за туризъм. Тук се вихрят невероятни купони, особено през юли и август, когато е пикът на плажния сезон.

Градовете с културно-историческо значение и столицата

Букурещ е столицата и най-голям град в страната. Над 2 милиона жители препускат по улиците на града всеки ден, а славата му на балканския Париж е напълно оправдана.

Архитектурата тук е красива, особено в центъра, където ще откриете и една от най-големите сгради в света – Палата на парламента, която заема площ от 365 000 кв.м.

В страната има и други градове с голямо значение. Един от тях е град Бран, където според легендата е замъкът Бран – дом на прословутия и легендарен граф Дракула.

Разположен е в красива планинска местност, която е особено привлекателна за туризъм през горещите и жарки летни месеци.

Други интересни градове са Мамая, Констанца, Мангалия (на брега), Сигишоара, Синая и много други.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *