Кога е най-подходящо да отидем на почивка в Анталия

Анталия

Едно от любимите места на хиляди чужденци за прекарване на отпуската е Средиземно море. Турските курорти са топ дестинации всяка година не само за българите, но и за туристи от цял свят. Културната мозайка е впечатляваща и обичайно курорти са пълни по време на целия туристически сезон.

Един от любимите е Анталия. Почивката определено може да е пълноценна и много зареждаща там.

Мястото е популярно от средата на април до края на октомври. Обичайно стаите в хотелите са резервирани седмици по-рано, а по ресторантите рядко се вижда празна маса. Турската ни съседка безспорно знае как да покаже гостоприемство.

На почивка в Анталия идват най-много хора от началото на юни до началото на септември. Курортът се препълва с туристи през лятото, въпреки нечовешките горещини. Разбира се, рано сутрин и късно следобед е резонно да се отпуснем на плажа с коктейл или хубава книга. Около обяд обаче е твърде топло.

Все пак лятото е времето на отпуските и донякъде е обяснимо това пренасищане с хора. В края на септември обаче слънцето не грее толкова силно и времето е доста по-приемливо за плаж и хващане на тен. Температурите на въздуха са между 25 и 30 градуса. Морската вода е като чай, което обяснява защо децата могат да прекарат часове игра на брега. Тогава има и по-малко туристи, което означава по-спокойно прекарване на почивката в Анталия.

Пролетта също е фантастична и приветлива по отношение на почивките в Анталия. Все пак трябва да сме наясно, че по това време водата е студена за плуване. Септември и октомври са много по-подходящи, ако не си представяте почивката в Анталия без практикуване на водни спортове.

Курортът е огромен и разнообразен, за да удовлетворява вкусовете на всички. Хотелските комплекси се грижат за приятното прекарване в дните, когато вълнението е прекалено силно и не е удачно да сме в морето.
Със сигурност, никой не скучае на своята почивка в Анталия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *