Почивка в Турция – какво да не пропуснем да видим

Voyageltd - почивки и екскурзии в Турция

Една от най-желаните дестинации за много европейци и хора от всички континенти. Почивката в Турция би зарадвала всеки един човек, който се стреми да изпълни живота си с приключения и емоции. Една екскурзия до Турция не е просто изминато разстояние. Тя е незабравимо изживяване, на което всеки един би могъл да отдаде сърцето си. Именно така се създават вечните спомени.

Страната е мостът между Азия и Европа и на практика е запазила вековни традиции на всички онези народи, които са съществували по тези земи. Тук намираме части от всичко онова, което някога е било, както и модерния начин на живот на съвременния човек, архитектурните достижения, както и уникалните начини за забавление на всички туристи, които посещават страната.

Едва ли всичко, което си заслужава тук може да бъде видяно в рамките на няколко дни или седмица. Въпреки това нищо не пречи да опитате. В това ви съветваме ние от Voyageltd.com и представяме няколко от най-добрите идеи за забележителности в Турция.

1. Света София

Всеки, който някога е бил или просто чел за Истанбул няма как да е пропуснал Света София. Това на практика е една от най-известните локации в неколкомилионния град. Първоначално тя е била построена като базилика на император Юстиниан 1-ви през 6-и век. Зданието представлява един от шедьоврите на римската архитектура, като масивният купол побира под себе си едно от най-големите закрити пространства в света.

Църквата е била обект на грабежи от кръстоносците през далечната 1204г., а през 15-и век е превърната в джамия, когато османците завладяват града. От 1935г. до сега Света София е със статут на музей, който посреща всички гости на града искрено и дружелюбно и е едно от задължителните места, които трябва да посетите, когато сте в Истанбул.

2. Анталия

Красотата на морето е завладяваща тук. Едва ли има някой, който да не бъде омагьосан от крайбрежните ивици, златистите пясъци и бистрите води на това място. Анталия е голям и съвременно устроен град, който е бизнес и търговски център с 2 милиона жители население. Макар и голям град Анталия е приветлива и всяка година привлича желаещите да изкарат едно незабравимо лято тук.

Градът предлага мек климат в затворения си залив, където ветровете са рядкост, а красотата на морето ще накара всички посетители на града да искат да останат малко повече от предвиденото.

3. Алания

Ако сте любители на дългите топли дни и плуването в морските води, то това е вашето място за почивка в Турция. Алания е един от онези курорти, където ще искате да оползотворите всяка една минута, тъй като тук именно времето е най-ценно. Сезонът, подходящ за лятна ваканция е един от най-дългите, като туристите се забелязват още от април.

Тук условията за плажуващи с цялото семейство са повече от чудесни тъй като плажната ивица не е особено широка, а входът към морето е полегат, позволяващ спокойното плуване. Нощта също предлага своите изкушения. Ако държите да изкарате по незабравим начин ваканцията си и не бихте искали да губите твърде дълго време в сън и почивки, Алания предлага кипящ нощен живот за своите посетители. Дискотеки, барове, ресторанти и какво ли още не ще ви държи будни и развълнувани до ранни зори.

4. Бодрум

Най-западният турски морски курорт предлага чудесна атмосфера за почивка. Тук ще усетите топлия полъх на гръцките морски ветрове, като дори сградите са повлияни от този южен стил. Климатът е малко по-сух от другите турски курорти, но това по никакъв начин не би повлияло негативно на цялото преживяване, именно заради лекия морски бриз.

Това са една малка част от всички места, които можете да посетите по време на пътуването си в тази чудесна страна. Тя предлага всичко, което има на своите гости, решили да ѝ посветят лятната си ваканция. Доверете ѝ се!