Защо да изберете лазерната епилация?

защо да изберете лазерна епилация

Има много начини за обезкосмяване, но никой от тях няма ефекта и не е толкова траен колкото лазерната епилация . Лазерната епилация предоставя алтернатива за тези, които търсят по- трайни резултати от бръсненето, епилацията или кола маската.

За да бъде лазерна епилация наистина ефективна, тя трябва да се извършва в серия от процедури продължаващи няколко месеца. Причината за това се крие в начина по който растат косъмчетата. Те растат в шахматна форма – някои са активно растящи, други падат (или са в процес на падане), а трети все още са в фоликула. Кръговрата на този процес е индивидуален за всеки, но в рамките на от 2 до 4 месеца.

Правейки само една процедура по лазерна епилация няма да се отървете от нежеланото окосмяване, но завършвайки кръговрата ще бъдете възнаградени с копринено гладка и красива, без нежелани косъмчета по нея кожа.

Ако се със светла кожа, а косъмчетата са тъмни – честито, вие сте от хората, при които лазерната епилация е най-ефикасна. Това е контраста , който е необходим за правилното насочване и действие на лазера!

Процедурите на лазерната епилация са безболезнени. Въпреки това вероятно ще усетите дискомфорт и затопляне на зоната имаща досег с лазера, т.к. той загрява кожата, за да достигне до космения фоликул . При някои случаи пациентът усеща дискомфорт по време на процедурата и зачервяване на кожата след нея. Все пак не трябва да забравяме поговорката „търпи бабо, за хубост“. Целта е премахване на нежеланото окосмяване, а лазерната епилация е най-доказаният метод за достигане до гладка кожа. Повечето хора, които имат извършени процедури по лазерна епилация са доволни от резултатите.

Няколко съвета, на които да се доверите:
– важно е да не се подлагате на слънчеви бани или да ползвате солариум преди или веднага след процедура по лазерна епилация;
– избягвайте употреба на аспирин преди или непосредствено след процедурата, т.к. той може да доведе до поява на синини;
– някои апарати за лазерна епилация работят по-добре на обръсната кожа, а други ако е по-дълъг косъма. Консултирайте се със специалиста който ще извършва процедурите!

Източник: Лазерна епилация Елос – http://elosbg.com/procedures/8-traina-elos-lazerna-epilatsiya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *