Къртене на бетон – трудоемкост и цена

Старият фундамент може да се разруши с традиционни средства (чук, лост, клин), или със сложни електромеханични и хидродинамични приспособления. Освен това, в някои случаи се налага и взривяване.

Тези технологии за къртене на бетон предполагат и съвършено различни разценки – за количеството извозен строителен отпадък и амортизация за техническото оборудване, както и броя на специалистите.

Ръчното къртене на бетон се основава на ползването на чук, лост, клин и мускулите на собственика. Разбира се, така ще бъде евтино в сравнение с аналогична операция, изпълнена със скъпо струващо оборудване.

Обаче тази работа ще отнеме на собственика на фундамента цялата отпуска без почивка, или цялото лято, ако работи само в почивните дни.

Ръчно може да се разруши само тухлена стена, а железобетонната плоча или монолитна заливка с помощта на тази ръчна технология практически е невъзможно.

Повечето собственици предпочитат да ползват услугите на фирма за кърти чисти извозва, чийто работници са опитни в къртене на бетон и разполагат с необходимото техническо оборудване.

Освен това те ще се справят с почистването и извозването на строителните отпадъци, защото разполагат с необходимата техника.

Стойността, която ще бъде заплатена на фирмата, ще бъде по-ниска от вашите разходи и загубата на така ценното време.

Помислете само, колко ще ви струва вашия отпуск, прекаран под дъжд и жега, и с чук в ръка (няма да говорим за мазоли, болки в кръста и ръцете).

С помощта на технологиите с техническото оборудване може да се разруши железобетонна плоча, традиционна бетонна плоча.

С качествени инструменти може да се разруши и най-стабилната бетонна основа.

Цената и разходът на труд в процеса на къртене на бетона зависят и от самата технология и оборудването, което се използва.

Това е нормално, защото, например, рязането на фундамент с диамантен диск е много сложен процес. Той позволява да се приключи с демонтирането за броени дни.

По-евтино е къртене на бетон с пневматичен чук, но това може да се приложи при слабо армирана бетонна плоча.

Тази технология изисква много време за демонтиране и ви гарантира големи неприятности със съседите – пневматичният чук не насърчава добросъседските отношения.

При това замърсяването е в голяма степен, а трябва да извозите и отпадъците на определеното за тях място.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *