Магазин за бяла техника София – добра идея

За да заработи един магазин за бяла техника в София е необходимо да се вложи много труд и средства. Няма как да стане всичко с вълшебна пръчица и да потекат реки от злато. Преди всичко е необходим правилно разработен бизнес-план, отговарящ на реални разходи и бъдещи приходи.

Започва се естествено с избор на подходящо място, което да е в квартал с добре изградена инфраструктура. Това ще ви осигури клиенти, а с това и добър оборот. Покупката на търговското оборудване е следващия етап в подготовката на магазин за бяла техника София. В списъка трябва да се включат витрини, стилажи, подиуми за техниката с по-големи размери, шкафове, оборудване за зоната на магазинер-консултантите, касов апарат, инвентар за помощни помещения, стая за почивка на персонала.

Разнообразието от битова техника е голямо, за това ще бъде трудно всичко да се събере в магазина. Най-добре е да се определи основната дейност и на тази основа да се състави асортимента на предлаганата битова техника. Едрогабаритната техника като хладилници, перални, сушилни, може да ви бъде водеща. Битовата електроника – микровълнови, ютии, е добре да бъде допълваща. Повечето категории успешно се съчетават помежду си и за това може да изберете едновременно 2 – 3 направления.

След като определите напраленията за магазин за бяла техника София, трябва да се насочите към закупуване на първите партиди стоки. Добре е да се свържите директно с производителя и да преговаряте с него. Така ще се размините с прекупвачите.

Особено внимание трябва да се обърне на персонала. Това са хората, от които преди всичко зависи вашия успех. Добре е да се осигури продължително работно време, за да имат възможност клиентите да го посещават след края на своя работен ден или в почивния. Това означава, че вашите работници трябва да работят на смени. Ще ви бъдат необходими магазинери, общи работници, чистачка. Собственият транспорт е задължителен, за да бъдат обслувани клиентите.

Изискванията към персонала на магазин за бяла техника София са обикновени. Те трябва да работят с касовия апарат, да знаят информацията за предлаганата техника, да са отговорни, честни и изпълнителни. Изработването на уеб сайт за вашия магазин ще ви помогне по-бързо да стигнете до своите клиенти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *