Някои неща, които трябва да знаете за сватбената фотография

svatbena-fotografiqДнес, колкото и невероятно да звучи, сватбена фотография е изкуство. За да бъде овладяно се изисква да бъдете запознат с незначителни детайли, процедури и традиции, които са свързани с този специален ден. Всяка сватба е различна и шансовете някога да видим две еднакви сватби са малки.

Когато мислите за избора на фотограф за вашата сватба, помислете за това: след като сватбата и всичко друго се направи, какво ви остава (освен, разбира се, вашият съпруг и пръстените)? Цветята са увехнали, тортата е изядена, групата или диджеят вече забавляват някой друг, хотелът има други мероприятия, освен вашата сватба, роклята е прибрана и гостите вече са вкъщи. Вашите спомени ще бъдат свежи за известно време, но с темпото на ежедневието, те също ще изчезнат с времето. Единственото осезаемо нещо, което ще имате за останалата част от вашия живот е сватбена фотография – вашите сватбени снимки! Поради тази причина, ще е по-добре те да бъдат прекрасни и много, нали?

Ами тогава, има някои неща, които трябва да знаете, за да вземете интелигентно решение при избора си на фотограф. Ето някои от тях:

1. Да не се скъпите за вашата сватбена фотография! Няма необходими лицензи, за да бъде някой сватбен фотограф. Няма органи, наблюдаващи професията. Всеки, който има камера, може да каже, че е „професионален сватбен фотограф”. Има буквално стотици, от които да избирате. Най-добрият източник за извършване на тази селекция, който имате, са вашите инстинкти и здрав разум и разбира се препоръки от приятели!

2. Като цяло, най-квалифицираните фотографи се ангажират до една година по-рано. И най-натоварените месеци вече не са само май и юни… септември, октомври и ноември са станали също толкова популярни и графиците се запълват бързо. Ако искате да ангажирате фотограф, занимаващ се професионално със сватбена фотография от Сватбенфотограф.com, може да се наложи да дадете депозит за резервиране на този ден, за да сте сигурни, че той няма да се откаже и да приеме други възможни предложения. Ако сте намерили този, който мислите, че наистина искате – не чакайте, имайте предвид старата поговорка: „Който се колебае губи.”

3. Срещнете се с човека, който ще се занимава с вашата сватбена фотография. Важно за вас е да се срещнете с действителното лице, което ще бъде с вас на вашия сватбен ден, този, който ще прави снимките и да видите примери за неговата работа. Някои фотографи понякога наемат допълнително хора, за да изпълнят договорите. По този начин те могат да се ангажират с няколко сватби за един ден, за да увеличат печалбите. Това е добре за тях, но не е непременно добро за вас. Не оставяйте на случайността въпроса за това, кой всъщност ще фотографира вашата сватба и на какво прилича работата този човек! Вие искате да сте сигурни, че ще се чувствате комфортно с човека, който ще бъде на вашата сватба и че работата му ще отговаря на стандартите, които очаквате за вашите снимки.

4. Осъществете връзка с фотографа! Той ще бъде с вас за по-голямата част на целия ден. За да стане добре вашата сватбена фотография от Сватбенфотограф.com, е важно да се чувствате много спокойни и комфортно с този човек. Ако не го направите, отношението към фотографа наистина може да се появи в снимките. Когато се срещате с различни фотографи, обърнете внимание на това как се чувствате когато сте с тях, както и дали те харесват своите фотографии. Ако забележите, че снимките предизвикват емоции във вас – карат ви да се смете или да плачете – това означава, че е имало силна връзка между фотографа и хората, заети с организиране и обслужване на сватбата. Огромна част от работата на фотографа е да накара хората да се чувстват спокойни и отзивчиви към него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *