Отпушване на канали – как

Проблемите с канализацията винаги са наяве – те правят демонстрация пред всеки обитател на жилището – в кухнята, банята, тоалетната. Разбира се, вина има и всеки член на семейството – с една дума: каквото повикало, такова се обадило.

От тук нататък следва някой все пак да се заеми с проблема отпушване на каналите и почистване на канализационния тръбопровод. Преди да се престъпи към активни действия е необходимо да се открие точното място на проблема и причината за появата му.

В банята най-често проблем създават насъбралите се косми и козина от домашните любимци. Имате ли в дома си две красиви, дългокоси дъщери – подгответе се за отпушване на канали.

Сифона на душа или на ваната може да опитате да го почистите от насъбралите се косми с помощта на кукичка за плетене. Бавно и внимателно могат да бъдат отстранени насъбраните отпадъци. Ако това не помогне за отпушване на каналите, отново ще се наложи да се ползва стария добър приятел – спираловидния тел.

За целта е необходим тел с малко сечение. Той прекрасно преминава през пластмасовата решетка и намотава върху себе си всичко, което запълва отвора и спира изтичането на отпадъчните води.

Накрая, решението е демонтаж на сифона и основно почистване на всички отпадъци. Така вече със сигурност ще се справите с отпушване на каналите. Преди демонтажа на сифона се снабдете с гумено уплътнение, защото със сигурност ще ви потрябва при монтирането му.

За профилактика е добре на всички отвори да поставите цедки от неръждавейка.

Често проблем възниква и от насъбрал се пясък, който се утаява на дъното на сифона и причинява запушване. Естествено, че причината отново е в неправилното използване на канализацията – почистване и измиване на обувки, миене лапите на домашните любимци, и резултата е на лице – запушени канали.

В този случай за отпушване на каналите ще се наложи да се ползва ръчната вакуум помпа. Чрез нейните движения нагоре – надолу пясъкът ще се раздвижи и ще се отнесе от водата по канализационната система.

Не забравяйте при работа с вакуум помпата да запушите с кърпа преливника на ваната или мивката.

Хората сами си създават проблеми, за да има какво да разрешават. Но, човекът е достатъчно умен и създава само проблем, който може да разреши, за да има с какво да се гордее.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *