5 експертни съвета за извозване на строителни отпадъци

Извозване на боклуци в София

Извозването на строителни отпадъци става все по-сложна задача за всеки един човек, който прави ремонт вкъщи или в офиса. В настоящия текст ще разберете директно от специалистите как да изхвърляте следремонтните си отпадъци правилно.

Защо се извозват отпадъците до сметище

Ето какво споделят експертите от бранша.

Съвет#1: Почиствайте строежа ежедневно

Този съвет е с огромно приложение и в много случаи се изпълнява само по личното усмотрение на онези, които прекарват най-голямо време на строителната площадка – работниците. Винаги избирайте фирма-изпълнител, която да изповядва гледната точка за чисто работно място.

Това е изцяло за лични безопасност и улеснение. За да може в утрешния ден всичко да е на мястото, на което е било оставено веднага след използването му, днес се погрижете наистина всичко да е наред.

Съвет #2: Обособете място, на което да изхвърляте редовно

Експертите от бранша с къртенето съветват докато трае ремонтът вкъщи или в офиса, да помолим фирмата-изпълнител да обособи специален контейнер в близост до строителната площадка, в който да изхвърляме ненужното. Така ще успеем да улесним доста наетите работници.

Строителният обект ще е винаги чист и подреден. Контейнерът ще е голямото ни кошче, което винаги, когато е необходимо, ще можем да изпразним.

Съвет #3: Използвайте устойчиви чували

Защо да използваме чували, когато и без това ще отиде в сметището? Това е един от най-сигурните варианти, на които можете да заложите в такъв момент.

Причината идва от факта, че строителните отпадъци отделят сериозно количество токсични газове. Това е опасно за околната среда и всяка фирма, съществуваща със самочувствието на професионална такава, трябва да спазва това изискване.

Използването на чували има и още едно предимство. То е в това, че се хващат лесно и иначе неудобният товар се пренася лесно и без употребата на много сила. И без това я нямаме в излишък. Цял ремонт ни чака!

Съвет #4: Укрепете добре товарите преди да ги „возите“

Може би най-опасното в складирането и извозването на строителни отпадъци е безопасността по време на път. Това е отрязъкът от време, в който те биха могли да паднат в движение върху някой случаен минувач или друго превозно средство.

Внимавайте дали вашата фирма-изпълнител спазва тези основни изисквания за безопасност и ако не – направете забележка. В противен случай, вие също носите отговорност при евентуална злополука на пътя.

Съвет #5: Винаги използвайте специализиран превоз

Извозването на много тежки строителни отпадъци изисква и качествено транспортно средство.

Старайте се при избора си на фирма, която да наемете за вашия ремонт, тя да предлага изправни и обезопасени превозни средства. Товарите трябва да са затворени в багажно отделение, за да не изпаднат по време на транспортиране от една точка до друга.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *