Пране на килими – как да изберем фирма в София

Пране на килими в София от врата до врата

С толкова голямо разнообразие от услуги, човек често се изправя пред трудността да избере най-доброто дори и за съвсем елементарни неща, каквото е изпирането на килима например. Ако ви предстои подобно нещо, вече може би се чудите на къде да се насочите, дали към специализирана фирма за изпиране на килими в София, към автомивка или пък да решите проблема с един леген с топла вода и препарат. Всичко това са възможности, които можете да предпочетете, но преди това помислете добре. 

Пране на килими у дома или на място във фирмата

Един от факторите, които определят избора на фирма е това къде ще се извърши прането. Така например, някои фирми извършват услугата само на тяхно конкретно място, докато други могат да посетят дома ви. Съществуват и фирми, при които двете услуги са налични едновременно.

При избора си трябва да обърнете внимание и на това, тъй като понякога нямате избор. Ако например искате да изперете мокет, който е прикрепен към пода, тогава за вас е удачна единствено фирма, която може да ви посети у дома.

Специализирана фирма или автомивка

В това отношение имате доста добър избор, защото и на двете места можете да получите една и съща услуга, като обикновено цените са доста конкурентни. Ако погледнете внимателно обаче ще откриете някои разлики, които съвсем не са за пренебрегване.

В автомивката килимите се изпират добре, но следва трудната част – сушенето. Трябва или да си го вземете мокър у вас, или да бъде ставен да съхне на някое проветриво място наоколо. Имайки предвид това, че в автомивките има голям трафик на автомобили, има голяма вероятност да си приберете у дома килима опушен на автомобилни газове.

Специализираната фирма е съвсем друго нещо. Тя наистина предлага много по-добри условия във всяко отношение, като това е съвсем естествено, имайки предвид, че това е основната дейност при тях,

Според цената

Цената на услугата не бива да бъде най-важният определящ фактор когато избирате фирма за пране на килими. Имайте предвид, че много често по-ниската цена е сигнал за по-малко качествени препарати или за работа с по-слаба техника, която не може да предложи толкова добри резултати.

Цената обаче не бива да бъде винаги единственото, по което избирате фирма. Макар че по-високата цена да предполага и по-добри условия, понякога скъпите услуги просто са сигнал за по-алчни търговци, които не предлагат нищо повече срещу цената, която искат.

Според мястото

В избора на фирма е важно е да изберете такава, която да е локализирана в някъде в района около вас. Разбира се, никой не може да ви спре да поръчате услуга от фирма, която не е в близост до вас, но това си има своите недостатъци, които могат да ви разколебаят.

Ако изберете фирма от съседно населено място, тя също може да приеме поръчката ви, но може да ви таксува на по-висока цена за услугата от врата до врата, тъй като вероятно ще иска да изчисли и транспортните си разходи. В повечето случаи обаче, най-вероятно ще получите отказ.

Според услугата

Различните фирми за почистване на килими и пране на одеала предлагат и други сходни услуги. Крайният резултат може да е идентичен, но методиката би могла да е доста различна. Ако се чудите как може да има разлика от едно почистване до друго, то повярвайте, такава има.

Така например някои фирми предлагат класическо изпиран с препарат, машина и гореща вода, което дава класически резултат. Има обаче и възможност да поръчате почистване с пара, което е изключително ефективно в убиването на акарите и микробите в резултат на много високата температура.

Друга възможност е да се възползвате от популярното напоследък сухо пране. То се счита за дори по-ефикасно от познатите до сега методики, но се приема за изключително щадящо. Много често го препоръчват за килими, при които трябва особено много да се внимава с материята и цветовете и които като цяло са по-скъпи и деликатни.

Според отзивите

Първото, за което можете да помислите, това са отзивите на близките ви хора. Ако някой ваш приятел или роднина е използвал услугите на фирма за пране на подови настилки, тогава попитайте дали са останали доволни от услугата. Ако са, тогава ще имате една своеобразна гаранция, че фирмата работи качествено. Ако пък не са, тогава ще знаете, че не трябва да наемате именно тази фирма.

Освен от близки хора, можете да потърсите за мнения и в интернет. Има много форуми, където хората са изписали цели романи на тема колко е добра или колко е лоша всяка една фирма. Проблемът е, че хората са склонни да пишат и коментират повече, отколкото имат реални впечатления. Реално, част от мненията обикновено са на хора, които просто искат да направят реклама или анти-реклама, така че бъдете предпазливи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *