Какви са предимствата на машинното пране на килими пред ръчното

Пране на килими в София с машина

От край време на Балканите има една добре позната традиция на прането на килими на тепавица. Модерният еквивалент на това е прането на автомивка, но в последните години се наблюдава използването на иновативен нов метод за пране чрез машина и конвейер.

Старомодно и традиционно или ново – кое е за предпочитане

Тепавицата е старият начин на пране на килими, в зависимост от количеството и размера на плануваният ви товар, миенето може да отнеме цял ден. Тази работа е тежка, трудна за извършване сам и изисква доста време, а процесът на съхнене отнема не малко време и изцяло зависи от атмосферните условия.

Какво правите, ако искате да си изперете килима през зимата или есента? Обаждате се на фирма като TeamClean.bg, която специализира в машинното пране на килими и подови настилки.

Старият начин на пране на килими

Не е нужно да сте историк или ентограф, за да знаете, че прането на килими има своята ритуалност в древността. Това е било социална дейност, която отнема много време и изисква задружност и координация.

В днешно време много хора избират да изперат своят килим на автомивка, но този метод не е толкова ефикасен колкото са старите начини, тъй като използва предимно вода под налягане. Липсата на механично чистене чрез четка означава, че има голяма вероятност места от килима да останат неизпрани, а да не говорим за тежестта на килима при намокряне.

Тук най-големият проблем е физическото натоварване и вероятността за нецялостно изпиране, друг фактор е студената вода, която може да втвърди нечистотията вместо да я премахне.

Предимствата на машинното пране на килими

Машинното пране навлезе в България едва последните 15 години, преди това килими се перяха по познатият начин. С настъплението на автоматизацията в много сфери и индустрии, много фирми в страната се възползваха от настолното пране и инвестираха в пълното автоматизиране.

То изисква 1 оператор, които да следи за процеса – отвъд това всички, включително сушенето, е автоматизирано и предварително програмирано.

Ролята на оператора е да определи начина на чистене в зависимост от произхода и състава на килима, след това машината поема всичко като започне с вибрационно тупане. То премахва 85% от мръсотията, но за да остане килима 100% чист се използват четки, вода и препарати за да се премахне всичко нежелано.

Процеса е изключително ефикасен срещи остарели петна и обезцветяване на килима, както и премахването на алергени и косми от домашни любимци. Сушенето става в центрофуга и топла стая, след това продукта се пакетира и доставя до избран от клиента адрес.

Избор на професионална фирма за пране на килими

Фирми като TeamClean.bg бяха първите, които въведоха подобен вид пране, което ги направи и една от най-търсените в София. Доверете се и вие и спестете време, пари и сили за нещо, което може да бъде направено за 30 минути от професионална машина.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *