Телескопични вишки – предимства, недостатъци и приложение

Фирма за отдаване на вишки под наем

В Zoom-Clean.eu можете да избирате за вашите нужди измежду широк спектър от вишки, като всяко съоръжение има различни предимства и параметри. Това се обяснява в широкото приложение на тези устройства и с различните нужди при всеки един отделен тип работа и обект.

Телескопичните вишки са подходящо решение когато се налага извършването на работа или ремонтна дейност, която изисква да се достигне до по-голяма височина.

Какво представляват телескопичните вишки

Телескопичните вишки под наем могат да се използват при изпълнението на различни видове работа. За тяхното управление е много важно операторът да притежава специален лиценз и книжка за управление на вишка. Причината е, че този тип съоръжения са от много висок клас, което може да направи работата с тях много трудна ако не сте достатъчно добре обучени за нея.

Безопасни условия на труд

За безопасна работа от коша на телескопичната вишка трябва да се изпълняват стриктно няколко условия. На съоръжението могат да се качат двама души с тегло до 80 килограма, като могат да носят със себе си до 15 кг инструменти, тоест максималното допустимо общо тегло трябва да е 175 кг със служителите и тяхното оборудване. За постигане на напълно безопасни условия на труд трябва да се използват предпазни каски и специални обезопасителни колани.

Какви са предимствата при работа

Едно от най-големите предимства при работа с този вид вишки е голямата гъвкавост. Тя е резултат от специалното раменно разгъване, което позволява работа в радиус от 15 метра. При стриктно спазване на всички правила за безопасност, стабилизирането на съоръжението не е проблем.

Тези съоръжения разполагат също така и с телескопично разгъване, което има различни функции. То позволява да се извършва работа на по-голяма височина, като обхватът на разтяган достига до 22 метра при наличните при нас модели.

Лесни за управление

Макар че операторът на този вид вишка трябва да разполага със съответните сертификати за управление, тези съоръжения могат да се управляват лесно, защото позволяват това да се прави както от коша така и от оператор на земята.

Така може да се действа според конкретния случай и да се вземе решение кой е най-подходящият начин на работа в момента.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *