Защо трябва да се регистрираме по ДДС

Фирмена регистрация по ДДС

Имането на фирма на собствено име със сигурност не е най-лесното нещо, с което човек би могъл да се захване в живота си. За да притежавате собствена фирма, от вас се изисква да движите куп документация, да се занимавате с проверки от различно естество.

В никакъв случай не се чувствайте зле от факта, че ви проверяват различни органи на държавата. Това е знак, че страната ни си върши работата държейки стриктно нещата под контрол.

Съветите на експертите в бранша

Първо, кой може да се нарече експерт по регистриране на фирми? Това са всички онези счетоводни къщи, до които човек рядко опира, но щом е стигнал до нуждата от тях, това означава, че нещата са доста сериозни.

Е, въоръжението със съвестна и адекватна счетоводна помощ, каквато бихте могли да получите от Acc-ConsultCo.com, може значително да улесни сложна операция като регистрация по ДДС.

Експертите в сферата на счетоводните услуги горещо съветват собствениците на предприятия, които регистрират някаква печалба посредством продажби до най-крайни потребители, да не се замислят да се регистрират по ДДС. Това освен спазване на Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС), ще доведе и до по-надежден имидж на фирмата, която движите.

Хубавото на този вид дейност е, че процедурата по регистрация не е от най-изискващите време. Това означава, че не е необходимо да се избягва с подобни оправдания като „Нямам време!“.

Добре е да спазваме упоменатите срокове

Най-големият проблем на българския гражданин е свързан с това, че трудно си създава навик да спазва сроковете стриктно. Това е огромен проблем, когато говорим за създаване на фирма и документите, които се движат постоянно около нея.

Естествено, формулата за правенето на всичко в последния момент със сигурност не е най-добрият вариант, но това не спира хората все още да го допускат. Най-сигурният вариант, в който да не изтървете даден срок за каквото и да е, е да си наемете счетоводна къща, която да ви обслужва целогодишно.

Документите, които са ни необходими за регистрацията

Първата стъпка, която трябва да изпълните, е свързана с пускането на заявление за входиране на самата процедура. Това трябва да се случи в регионалната дирекция на Националната агенция по приходите и най-вече би отнело време за чакане по институционални сгради.

Наред с въпросното заявление, трябва да се подадат и необходимите документи, които посочват точен доход в срок от последната една година, който да се облага. Всъщност, ако все още ви е невероятно сложно какво точно трябва да се случи, наемете си сигурен партньор в лицето на професионална счетоводна къща като Acc-ConsultCo.com.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *