Как да получим евтина и добра автомобилна застраховка

гражданска отговорност

Застраховка „Гражданска отговорност“ Ви предпазва от лична отговорност , в случай на инцидент. В много държави, вкл. и България е незаконно да се шофира без валидна „Гражданска отговорност“. Ако шофирате без застрахователна полица и бъдете хванат от властите Вашето превозно средство в някои държави ще бъде конфискувано на място. В допълнение може да се наложи да понесете тежки наказания и глоби постановени от съда. Може дори да Ви отнемат шофьорската книжка. Въпреки, че много хора са наясно с важността на това на имаш сключена застраховка „Гражданска отговорност“, те не се решават да си направят, заради високите цени, с които я свързват. Все пак, ако положите малко усилия можете да намерите евтина и надеждна застраховка.

Най-лесният начин да намерите най-евтината застраховка „Гражданска отговорност“ е да правите сравнение на предлаганите цени от всички компании. Появата на интернет даде възможност сравнението да се прави бързо и удобно. Просто трябва да посетите надежден уебсайт като http://гражданскаотговорност.e-zastrahovka.com/, предлагащ оферти за автомобилни застраховки. Може да получите цените, на които всички застрахователни компании предлагат „Гражданска отговорност“ веднага, след въвеждане на минимална информация и да ги сравните без усилие. Уверете се, че застраховката, на която сте се спрели е достъпна на най-ниската възможна стойност, като в същото време покрива точно това, от което се нуждаете. Някои застрахователни компании предлагат отстъпки за онлайн клиентите си. Следователно можете да получите по-евтина застраховка „Гражданска отговорност“, купувайки я чрез мрежата.

Младите и по-възрастните водачи правят повече пътно транспортни произшествия, отколкото тези между 25 и 55 години. Доказано е, че жените шофьори правят по-малко инциденти, отколкото техните колеги от мъжки пол. Следователно жените шофьори могат да получат по-ниски цени за автомобилно застраховане в сравнение с мъжете. Ако живеете в провинциален район, където шансовете за вандализъм и кражби са ниски, можете да получите по-ниски цени за застраховка „Автокаско“.

Повечето шофьори автоматично избират застраховка с пълно покритие, въпреки че то не е нужно на всички от нас. Ако се оглеждате за евтина автомобилна застраховка, то Вие трябва да се опитате да намерите оферта, която покрива само рисковете от които се нуждаете.

Поддържането на чисто шофьорско досие може да Ви помогне да спестите от 10 до 40% от застрахователната такса. Много компании за автомобилно застраховане предлагат отстъпки за безопасно шофиране, които правят Вашата застраховка „Гражданска отговорност“ по-достъпна. Един от най-сигурните начини да получите най-ниска цена за застраховка „Гражданска отговорност“ е да я направите в застрахователната компания, която сте ползвали до момента и да сте нямали ПТП в досието си.

Прочетете и факти за застраховка “Гражданска отговорност”.