Подови везни

подова везна

Точните измервания са от съществено значение за много индустрии, заведения и търговски обекти. Има различни кантари, използвани за измерване на теглото и един от тях са подовите везни.

Този тип кантари се наричат ​​подови везни, защото обикновено са поставени на пода и се използват главно, за да се претеглят тежки предмети. От всички везни, най-големите и най-бавно амортизиращите се са именно подовите везни. Те могат да се справят дори и с няколко тона тегло.

Този тип везни обикновено са направени от здрава неръждаема стомана или алуминиев материал за предотвратяване на корозия. Алуминият се използва, когато е необходима по-лесна преносимост на подовата везна, поради това, че той е по-лек от стоманата.

Големите предприятия, през които ежедневно минават стотици тонове продукция се използват по-големи и по-тежки модели подови везни, а по-малките подови везни се използват в ресторанти, търговски обекти и малки магазини.

Един от най-популярните модели електронна подова везна е малката и лесно преносима везна, която повечето от нас имаме в домовете си, за да измерваме теглото си.

Не се спирайте на първата везна, която видите! Преди да закупите такава, трябва да отделите по половин час от времето си в изучаването на съществуващите възможности, функции и изисквания за добра везна, за да вземете решение за вида и модела, който ще отговори на вашите изисквания най-добре.

Подови везни могат да бъдат намерени на цени от по-малко от десет лева до няколко хиляди лева. Професионалните подови везни са скъпи от гледна точка на крайните потребители, но за предприятията те имат голяма материална стойност и без тях те трудно и значително по-бавно ще извършват дейността си.

Професионалните подови везни са незаменими с полезността си и за стотиците складове, в които ежедневно тир-ове правят доставки на тонове различни продукти, а служителите на складовете ги пренасочват по стотици бусове и камиони, каращи ги до магазините от които пазаруваме.

Повечето фирми предлагащи професионални подови везни предлагат безплатно калибриране, както и поддръжка на везната, защото точността може да се нарушава при продължителна употреба.

Електронните везни отдавна се наложиха като надеждни и подходящи за всеки тип бизнес. Все още се ползват и кантари, които не са електронни, но трите им най-големи недостатъка са по-бавното измерване, по-неточно измерване, и по-голяма тежест на кантара.

Ако търсете професионална подова везна, ще намерите страхотни предложения на