Полезни съвети при погребение

траурна лента за погребение

Естественият кръговрат на живота в даден етап ни изправя пред мъката от изпращане на близки и приятели, присъствие или организиране на погребение. Това не е лесен етап и ако сме подготвени ще понесем тъгата по-леко.

Плачът не е задължителен
Плачът по загубата на близкия човек или приятел не е задължителен и няма нищо притеснително някой да не плаче. Много хора затварят емоциите в себе си и не показват в какво душевно състояние се намират, но това не означава, че скърбят по-малко.

Покойникът е на по-добро място
Нагласата, че починалият е отишъл на по-добро място и че има живот след смъртта ще направи тежкия момент по-поносим. Тази нагласа помага на много хора да превъзмогнат тъгата и липсата след погребението и да продължат живота си по нормален начин.

Използвай времето преди погребението
Това е времето, в което можеш да се сбогуваш с починалия, защото след погребението вече ще е късно. Не се притеснявай уведомил ли си всички, които трябва за скръбното събитие, спазил ли си традиции – използвай времето да се сбогуваш, без да мислиш за околните.

Припомни си весели моменти
Припомни си веселите моменти, които сте имали заедно с починалия. Дори и да се сетиш за нещо лошо по-добре не го споменавай. Разкажи на събралите се за последно сбогом за радостите, които е изпитал/а, за постижения, за нещата с които се е гордял/а.

Наеми погребална агенция
Погребалната агенция ще помогне в този труден момент, т.к. служителите й ще бъдат организиране както с процедурите по набиране на съответните документи, така и с организиране на погребението, изработка на некролози, с кетъринг за подаване, с превоз на покойника и ако желаеш на опечалените. http://akropolbg.eu/pogrebenie.html

Не се разорявай
За съжаление при загуба на близък или приятел много хора с доброто намерение да изкажат обичта си буквално се разоряват впускайки се в огромни разходи, които нямат възможност да си позволят. Не е нужно всичко това!

Починалият не би желал погребението му да те съсипе, нали? Винаги можеш при желание за напред да сложиш мраморен паметник или по друг начин да засвидетелстваш обичта си. Погребението може да бъде евтино и скъпо.

Не живей в миналото
Направи всичко възможно до няколко дни след загубата да я превъзмогнеш, не се изкушавай да живееш в миналото, защото този човек вече го няма при теб и по този начин ще си доведеш само разочарование, мъка и нещастие.

Направи усилие да се виждаш с приятели, да водиш социален живот, да ходиш на работа – това са действия, които ще те въведат в рамките на нормалния живот и ще ти помогнат да превъзмогнеш празнината след погребението!