СЕО ни свързва, чрез силата на информацията

За добър и дълготраен СЕО ефект давайте бързо и ефективно на потребителите това, което търсят в Интернет – конкретна информация, полезни знания, подходящи решения, интересни идеи. СЕО оптимизацията ще има успех ако сайтът и публикациите в и извън него отговарят веднага и по разбираем и интересен начин на въпроси като:

• Какво получавам от този сайт/публикация в Интернет

• Ще ми свърши ли работа съдържанието в сайта/публикацията

• Какви стъпки ми препоръчва да предприема сайтът/публикацията

Ясно си личи, че главната цел на СЕО е създаване на съдържание, което е полезно и интересно за потребителите и ги насочва към конкретно действие. Публикациите на СЕО копирайтърите трябва по разбираем и директен начин да предоставят необходимата информация и да отправят ясни и аргументирани призиви.

За СЕО важно е и мястото. Ключовата информацията трябва да е изложена на челно, видно, удобно и логично място. Специфично за СЕО оптимизацията е, че се набляга повече на информацията и ефективното й поднасяне, а не толкова на класическите търговски призиви. Последните е добре да се прокрадват деликатно покрай полезната информация, като я допълват и освежават езика. Така СЕО ще направи от сайта полезен и интересен Интернет ресурс, а това ще гарантира силен и постоянен СЕО ефект.

Какво получавам от този сайт/публикация в Интернет

Колкото по-ясно, директно и бързо отговорите на този въпрос, толкова по-добре е за потребителите. И оттам СЕО ефектът става по-силен. Съдържанието трябва бързо и ясно да поднесе необходимата информация, да казва какво предлага сайта. Така се намират важните за оптимизацията ключови думи и фрази.

Ще ми свърши ли работа съдържанието в сайта/публикацията

Отговорът на този въпрос е ключов за СЕО. По същество при СЕО става въпрос за давене на основателна причина потребителят да разгледа съдържанието на сайта/публикацията. Това е важно при измисляне на текста и изображенията – на аргументите и посланията. Тук проличават копирайтърските способности. Текстовете за СЕОосвен информативни, трябва и да обещават ползи, да дават решения и мотиви, да съобщават най-важното бързо и ясно, като правят ориентацията в сайта/публикацията лесна. Така сайтът/публикацията ще притежава най-важните ценности за СЕО – полезност и честност.

Какви стъпки ми препоръчва сайта/публикацията да предприема

Тук е мястото за една важна съставка на СЕО, по-точно на СЕО копирайтинга – Call to Action. Това са всички елементи, които биха предизвикали конкретно действие – съвети, призиви за покупка, призиви за връзка, чрез адрес, телефон, email, Социални мрежи и т.н. На потребителят трябва да му е ясно какво точно да направи и как да го направи.

СЕО носи ползи, помага на потребителите, на търсещите машини, на предлагащите съдържание, създава ефективна комуникация. СЕО ни свързва, чрез силата на информацията. Източник: http://etel.bg/