Хидроизолация на банята

хидроизолация на баня

Баните са сред зоните в дома най-много и най-често изложени на влага, като ако не е направена хидроизолация на банята или тя е поставена некачествено, то влагата ще нанесе със сигурност щети както на дома, така и на съседни жилища, ако стените на банята са общи.

Хидроизолация на банята трябва да се направи още преди залепяне на плочките за баня. Хидроизолацията е нужно да се нанесе по целия под, особено важни са частите на банята където са разположени сифони, а също и ъглите, където се срещат земята и стените. Отлични продукти да хидроизолиране можете да намерите на http://hidroizolaciq-techna-guma.com/.

Преди да започнете с лепенето на плочките за баня нанесете хидроизолацията и изчакайте минимум 24 часа и нанесете още един слой от продукта за изолиране който сте избрали – така ще бъдете сигурни, че сте направили максималното.

Пазарът е „залят“ с продукти за хидроизолация – има базирана на асфалта, на бетон, а също и хидроизолационни ленти. Едно от най-добрите решения за изолиране независимо дали Ви трябва за мазето, избата, банята, коридора, стените или покрива е хидроизолацията базирана на течна гума.

Предимството на хидроизолация с течна гума в сравнение с други продукти е, че хидроизолацията с течна гума е изключително лесна за нанасяне, на достъпна цена и създава слой който е гъвкав, труден за пробиване, издържа много години и не му се отразяват големи температурни амплитуди – както ниски минусови температури, така и големи горещини.

Също така в банята имаме налице големи температурни амплитуди, особено зимата когато след горещ душ стените на банята бързо се поддават от студа навън. Тези големи температурни амплитуди причиняват напукване или подуване на плочките и отлепване.

При подуване на плочките по стените на банята съществува голяма опасност от нараняване! При подуването плочките се отлепват от слоя лепило държащ ги за стената и се държат главно на фугиращата смес между тях и това, че са притиснати от всички страни. Когато площта на подутите плочки стане много голяма, те натежат и падат.

Един от начините да се провери дали плочките имат нужда от смяна и поставяне на качествена хидроизолация – ако при почукване по тях чувате кух звук, то тогава планирайте смяната им в най-скоро време.

1 thought on “Хидроизолация на банята

  1. Иван Христов

    Много полезна статия за всеки който иска да направи ремонт на банята си а това са 90 % от хората

Comments are closed.