Защо ни е адвокат по застрахователно право при пътен инцидент?

От тази статия ще научите какви са правните норми и практики при защита на пострадали при ПТП, и в какви случаи бихте могли да имате нужда от адвокат по застрахователно право?

Цялата специфична информация и полезни съвети ни бяха предоставени от адвокатска кантора https://ies.bg

Задължителната застраховка “Гражданска отговорност” се сключва в полза на трето лице. Това е единствената полица, която има задължителен характер за лицата, които притежават моторни превозни средства. Законодателя е безкомпромисен по отношение на този вид застраховка и при липса на такава има сериозни наказания, глоби и спиране на МПС от движение. По закон всеки собственик на МПС, което е в движение има задължение да плаща и подновява всяка година полицата за ГО, докато превозното средство е в движение. Ако се установи, че водача или собственика на автомобила не притежава активна полица ГО за превозното средство, то автоматично бива спирано от движение.

Застраховката е особено определяща при настъпване на пътен инцидент, при който има едно или няколко лица, които са претърпели някакъв вид увреждане или е причинена смърт. В тези ситуации се дължи обезщетение на пострадалата страна в катастрофата. Малко са хората, които знаят, че имат право да ползват услугите на адвокат по застрахователно право, ако са потърпевши от пътен инцидент. Ролята на професионалиста е да защити правата при различни възникнали перипетии с изплащането на претенцията ви.

застрахователни адвокати при ПТП

Характерно за застрахователните компании е, че винаги се опитват да намалят размера на обезщетението, което е дължимо на увреденото лице или на роднините на починалия в пътния инцидент, или дори да получите отказ за изплащане на обезщетение. Ето тук вече идва и съществената роля на адвоката по застрахователно право. Задачата му е да установи дали застрахователя на виновния водач има основателни причини за своите действия и какъв е начина клиента му (лицето претърпяло вреда) да получи желания размер на обезщетението, което му се полага.

Това, че има отказ и намаляване на размера на обезщетението по никакъв начин не означава, че застрахователя е прав. Опитните адвокати по застрахователно правя са наясно с принципите на работа и възможните сценарии, които могат да ви бъдат разиграни. Именно поради това те използват многообразни методи за да разрешат казуса във ваша полза. Те разполагат с всички необходими документи, протокол от ПТП и свидетелски показания от пътния инцидент, така че могат с право да защитят своя клиент. Така всеки, който се довери на адвокат по застрахователно право ще получи своето справедливо обезщетение.

За винаги надеждно и и компетентно постановяване във ваша полза като лице пострадало от действията на виновен за катастрофата водач поверете иска за обезщетение в ръцете на опитни адвокати по застрахователно право.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *