5 признака, че е време да предадете старата си кола за скрап

Автомобили за вторични суровини

Колата остарява? Надхвърлила е 20 години? Поддръжката и започва да става солена? Нямате средствата и времето да се занимавате? Значи е време да се замислите за нова и да предадете стара за скрап – ето какво друго показва, че този момент е настъпил.

Осигурете по-добро превозване и оставете старото за скрап

Колите са важна част от живота на модерният човек. Ако имате кола, най-вероятно цялото ви ежедневие е обвързано с нея – тя е транспорт не само за вас, но и семейството ви.

За това, когато започне да създава проблеми и ви остави на пътя се грижите тя да е в изправност, но при по-старите модели, тази интервенция започва да става по-честа и по-честа. Това от една страна е нормално за амортизацията на една машина, от друга страна ви ангажира финансово, а това е лукс, които не бива да си позволявате.

Ето няколко сигурни знака, че е време колата ви да бъде предадена за скрап:

Колата се разваля се често

Ако колата ви прекарва повече време в сервиз отколкото на пътя, това е сигурен знак, че е проблемна партида и че е време да се замислите за нова. Това, разбира се, не е достатъчно, за да я дадете на фирма за изкупуване на коли за скрап, но в комбинация с другите признаци, може да е добър аргумент за горното.

Има много ражда

Ражда по ходовата част и шасито по колата не е проблем, които трябва да бъде пренебрегнат. Това са щети, които могат да бъдат поправени с кръпки, но те не са крайно решение – особено ако возите семейството си в нея – по-добре е да се замислите за нова.

Ръждата може се появява най-често по долната част и праговете на колата, може да е следствие на дълъг живот или солта по пътищата, която се използва против заледяване. Каквато и да е причината, факт е, че ръждата е проблем особено при автомобилите и може да е причина за авария или дори тотално пенсиониране на един автомобил.

Има ниска екологична категория

Новите мерки от 2010та година, въведени в Европа, създадоха различен раздел на колите по екологични категории, които ги класифицират спрямо това колко замърсяват въздуха. Най-ниските категории, освен нулевата, са Евро 1 и Евро 2 и на много места подобен вид автомобили биват забранявани или таксувани допълнително.

Почти 40% от колите в страната ни са в тази категория, което означава, че значима част от собственици биват ангажирани с по-високи данъци, някои с над 20% увеличение от оригиналната сума.

Трудно се намират коли донор

Ако все пак искате да запазите вашият автомобил, е добре да се замислите за части за подмяна, но това може или да стане от производителя, или от друга кола. Ако изпитвате трудност с намирането на части, или се налага да внасяте такива от чужбина, е добре да се замислите за бракуване на вашият автомобил.

Скъпите части допълнително утежняват семейният бюджет, а възвръщаемостта на такава инвестиция значително намалява в течение на времето.

Не покрива нуждите ви

Когато един автомобил ви ангажира финансово, повече от обичайната поддръжка, и не покрива нуждите ви, тогава вече имате ясен пример за необходимост от нещо ново и друго. Ако се намирате в такава позиция, тогава най-вероятно и търсите начин да се освободите от старият автомобил – EcoMetal.bg е фирма за рециклиране и закупуване на коли за скрап.

Те изкупуват всякакви автомобили за скрап и то на добра цена. Възползвайте се от добрите условия, продайте старата кола, която вече не ви служи на разумна цена и увеличете бюджета си за нов автомобил.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *