Алуминиевата дограма – хвалена и недолюбвана

Алуминиевата дограма печели много симпатии в наши дни, но има и негативно настроени хора, които предпочитат да я избягват. Това най-вероятно се дължи на факта, че при този вид профили има опасност от поява на конденз, което смущава потребителите. Естествено, ние ще се опитаме да обясним каква е ситуацията с дограмите от алуминий, за да внесем спокойствие.

Първото нещо, което ще напишем в защита на алуминиевата дограма се касае до лекотата и здравината на материала. Алуминият не се деформира, разширява и не подлежи на корозия. Алуминиевите профили издържат десетки години, без да променят формата си и имат високи противовзломни параметри. Всичко това ни кара да им обърнем по-специално внимание.

Вашата алуминиева дограма издържа на температурни амплитуди от минус 80 до плюс 100 градуса. Тя е пожароустойчива, като при горене не се отделят вредни емисии, които вредят на околната среда. Това прави продуктът екологично чист и безопасен за природата. Малцина знаят, но алуминиевите профили се използват масово в обекти, където е необходима пожарна безопасност. Това обикновено са институции, учебни заведения, болници и тем подобни.

Що се отнася до опасността от конденз, то вие трябва да знаете, че алуминиевата дограма се дели на топли и студени профили. Студените профили се монтират основно в сгради, при които температурата не е толкова важна и/или липса отопление. Студената серия подлежи на кондензация и се прилага във фабрики, заводи и прочие места. Топлите профили пък се препоръчват за домове и работни места изискващи добри топлоизолационни характеристики. Топлата серия е придружена с ПВЦ притурка, която ви предпазва от конденза и влагата.

Почистването на алуминиевите профили е много лесно, защото върху тях не се образуват неравности и по този начин се избягва натрупването на прах. В строителните хипермаркети можете да намерите специални препарати за почистване на дограмата, без добавени абразиви, разтворители или други вредни вещества за продукта. Естествено, всичко се извършва с помощта на мека кърпа и хладка вода, за да запазите белотата на рамките.

Битува мит, който твърди, че алуминиевата дограма е много скъпа и едва ли не недостъпна. Това не е така, понеже голямата конкуренция доведе до сериозен спад на цените, както ще се уверите ако разгледате офертите на пазара. Освен това дървените прозорци могат да ви излязат много по-солено предвид луксозната им изработка и трудната поддръжка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *