Интериорни врати от дърво изпълват пространството с уют

Във време, когато отвсякъде ни заобикаля синтетика и китайска пластмаса, все повече започваме да ценим естествените материали. Когато човек се върне вкъщи, той иска уют и топлина. Един начин да получи това усещане е поставяне на дървени интериорни врати, които да са в естествен цвят. Меките нюанси на дървото, които започват от бяло, минават през бежовата гама и стигат до кафяво имат способността да успокояват и отпускат.

Сред моделите на titan-doors.com има множество дървени интериорни врати, които са масивни или с фурнир. Вратите от масивно дърво създават неповторимо усещане за близост с природата. Моделите са най-разнообразни, като се започне от опростени форми, подходящи за битови стаи и извънградски къщи и се стигне до луксозни изпълнения с резби и орнаменти. В зависимост от стила на обзавеждането интериорни врати може да се изработят и по индивидуален дизайн.

Масивното дърво е много подходящ материал за портални врати,които могат да се проектират в различни модификации. Някои хора използват порталните врати като секционни шкафове, като ги правят двулицеви. Така се спестява много пространство в жилището, като порталът служи едновременно за врата и за място, където да се прибират вещи. При монтаж на интериорни врати, които преграждат голямо пространство, може да се приложат множество варианти. Например плъзгащи или врати тип хармоника.

Сред идеите, които могат да се осъществят с дърво са и красиви паравани, които могат да отделят различните части на помещението. От My-doors.com считат, че дървени паравани, които са в стилова хармония с монтираните интериорни врати, обогатяват помещението със стил и домашен уют. Всичко опира до дизайнерски похват за оползотворяване на пространството. Новото строителство предлага жилища, които имат едно голямо помещение, което служи за дневна и кухня едновременно. Това е добро като замисъл, но в процеса на използване на жилището често се оказва непрактично. Тогава на помощ идват ефектните дървени прегради, които могат да бъдат многофункционални.

С помощта на дървени интериорни врати може да се осъществи елегантен преход между модернистично обзавеждане и архитектурни особености в стара къща. Чарът на старите къщи е в конструкцията и оформлението – дървени вити стъби, тавани на гредоред с орнаменти. В тази обстановка обаче трябва да се впишат вещи като компютри, перални, телевизори и всички удобства на съвремието. Тук идва мястото на естественото дърво, което може да бъде мост между стиловете на различните поколения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *