Каква е издръжливостта на дограмата от поливинилхлорид?

Мнозина са тези, които питат колко време издържа ПВЦ дограмата. Интересът към дълготрайността на профилите е провокиран от това кога ще се наложи подмяна на старите профили с нови. Разбира се, отговорът на тези питания зависи от качеството на прозорците и правилния монтаж. Ако тези фактори са налице, то дограмата ще живее дълготрайно.

Нашата справка показва, че ПВЦ дограмата може да издържи над 20 години, без да промени вида и функционалността си. Ставали сме свидетели на клиенти, които желаят демонтаж на старите си пластмасови прозорци навършили 25 години, а последните почти нямат забележки откъм визия. Сами си направете извода колко издръжлив материал е поливинилхлоридът.

В горния случай става дума за PVC профили от старата школа. Замислете се каква би била издръжливостта на модерната пластмасова дограма, за чиято изработка се използват висококачествени материали и технологии. Ето защо, добрите производители на прозорци, често дават над 10 години гаранция за живот на продуктите си, като те изкарват много повече.

Причината за смяна на дограмата се крие в изработката на новите прозорци. Ако сте видели, че ваши приятели или близки слагат нови профили в дома си, то това се дължи на по-добрите продукти на пазара, които спомагат за подобряване на енергийната ефективност, засилване на шумоизолацията, устойчивост на температурните промени и много други съществени фактори.

Специалистите по вътрешни ремонти и архитектите, твърдят че съвременната ПВЦ дограма може да издържи и над 50 години. Това твърдение не е лишено от логика, предвид отличните практики на топ производителите в Европа. Технологиите се усъвършенстват, а с тях идват и резултатите, които можем да забележим в модерното строителство навсякъде около нас.

Разбира се, тук искаме да отправим един апел, който е свързан с евтините стоки от анонимни фирми. Ако получите оферта за дограма с гаранция от 3 до 5 години, то значи нещо не е наред и има обоснован риск, дадения търговец да изчезне безследно продавайки ви лош продукт. По-добре избягвайте да купувате прозорци от незнайни фирми, защото рисковете са големи.

В обобщение

Всичко това ни кара да се замислим за инвестиция в прозорци от поливинилхлорид. Още повече, че сега цените са много достъпни, заради голямата конкуренция на пазара. Монтирайки нова дограма в дома или на работното място си гарантираме бъдещето на нашите тераси и вътрешни помещения. Прозорците ще издържат десетки години, без да се променят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *