Какви грешки допускаме при обзавеждане на хола?

В един момент се налага да обзаведем нов хол, а това начинание често се свързва с грешки. Разбира се, няма нищо фатално, ако направите предварителен план, който да облекчи избора на мебели и дизайн за едно от най-предпочитаните помещения в дома ви, а именно хола.

Първата грешка, която правят хората, е да закупуват мебели, без да имат точните размери. Това се касае дивана, фотьойлите, масата, столовете и вратите. Особено, когато купуваме врати е нужно да се съобразим с размера, защото той е от водещо значение за по-добрата експлоатация. Ако изберете врати от Борман, то персонала ще вземе размерите преди монтаж.

Друга грешка е покупката на възможно най-евтините мебели. Всички знаем поговорката, че евтиното излиза по-скъпо, така че е добра да се съобразим с този факт, когато обзавеждаме хола. Инвестицията в това помещение е дългосрочна, а това ви предразполага към постигането на пълен комфорт, който ще съпътства живота ви дълги години, без да се появят проблеми.

Лошо е да се пренебрегват и така наречените фокусни точки. Последните представляват места, които привличат погледа на вас и гостите ви. Така например е важно разположението на камината, саксиите, картините и прозорците. Интериорните дизайнери твърдят, че в хола трябва да има поне три такива точки, за да се отличите с оригинална мисъл и свеж дизайн.

Поставянето на мебелите под ъгъл също не е най-доброто решение за вас, освен ако помещението не е прекалено голямо. Диагоналното поставяне на мебелировката създава впечатление, че стаята е отрязана, а това далеч не е най-правилния подход за нуждите ви.

Не допускайте горе споменатите грешки,  за да се радвате на един наистина уютен и приветлив дом. В случай, че разполагате с достатъчно финансови средства може да се допитате за още съвети към специалист по интериорен дизайн, който ще създаде най-добрия план за обзавеждане, не само на хола, а и на останалите помещения във вашето жилище.

В обобщение

Обзавеждането на хол би могло да бъде приятно начинание, ако инвестирате време, пари и мисъл. Все пак в това помещение вие релаксирате, каните гости, празнувате или просто се радвате на свободното си време. Сега се разделяме с вас и ви пожелаваме много успехи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *