Какво да очакваме в кухнята си през следващите години

Какво да очакваме в кухнята си през следващите години

Какво да очакваме в кухнята си през следващите годиниСлед толкова много технологични новости няма как да не се зачудим какво ново е се появи в кухните ни в следващите няколко години. В различните кухни по поръчка дори и сега можем да видим не малка част от новостите, които да очакваме, макар и да сме убедени, че грандиозните новости трябва да ги очакваме занапред.

 

Все пак, ако сте решили да обзавеждате дома и най-вече кухнята си, то сега е момента, в който да помислите какво ново бихте желали да притежавате и да се опитате още от сега да се запасите с нещо, което да ви бъде от много добра полза в бъдеще.

 

Да започнем с умните хладилници. Вече има такива хладилници, които не само ще пазят храната ви от разваляне, но и ще вършат един куп други неща. Един умен хладилник ще следи срока на годност на храната ви, ще планира ястия според продуктите, намиращи се вътре, а и ще може да виждате какво точно е останало дори и да не сте си вкъщи.

 

Интересен уред е умния блендер. Такъв блендер, с прилежащо към него приложение, ще ви помогне да водите по-здравословен живот, следейки хранителната информация на продуктите и създавайки персонализирани списъци с хранителни стоки, които да си купите. По този начин ще можете да изпълните предварително зададени цели, които не сте успявали да изпълните досега.

 

С интересно приложение предвидено за кухните, ще можете да споделяте снимки и синхронизирани календари, както и да управлявате интелигентни домашни устройства като осветлението, термостата и звънеца на входната врата, както и да пускате музика, всичко това чрез гласови команди.

 

Знаете ли, че вече има термометри, които следят температурата на месото? Как работят? Устройството работи с Wi-Fi, като в близко разстояние изпраща уведомление, че месото за грила ви е достигнало до оптимална температура за приготвяне. Може да се използва и при размразяване и ще ви помага да приготвяте с лекота любимите си ястия.

 

Е, за съжаление все още не е изобретена печка, която да готви сама и да не ни се налага да участваме в приготвянето на храната вкъщи, но в крайна сметка всеки е свободен да мечтае за каквото желае, нали?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *