Как да почистим килима в офиса

Почистване на офис килими не е много по-различно от почистването на килима у дома. Разликата е, че офис килимите имат по-плътна структура на влакната, тъй като хората ходят напред-назад по тях по цял ден. Килимът в тези области става сплескан и мръсотията се набива навътре. Повечето офиси се ползват от услугата професионално почистване на килими на определени интервали, но има някои стъпки, които може да предприемете, за да се запазят те и да изглеждат страхотно между тези интервали на почистване.

1. Прахосмукиране на килима всяка вечер, след като последните хора си отидат. Това ще попречи на замърсяванията да проникнат по-дълбоко в килима. Използвайте добра прахосмукачка, която има достатъчно сила да разрохне килима и изсмуче мръсотията, след като е било ходено по него цял ден.

2 Почиствайте разлято или много мръсни петна, тъй като е нормално те да се получават. Използвайте разтвор за почистване на вашите килими от Carpethouse-bg.com или специална пяна върху мястото на петната. Попийте с парцал или използвайте четка за по-упоритите замърсявания. След това поставете чист парцал на килима върху третираната площ и стъпете върху него, за да се извлече всяка течност, останала в килима. Оставете го да изсъхне, преди някой да ходи отново по него.

3 Почиствайте килима с пароструйка веднъж месечно. Това може да стане в петък вечер, ако офисът е затворен за уикенда. По този начин никой няма да ходи по почистените килими за 2-3 дни и ще имат време да изсъхнат. Почистете добре площта, преди да извършите почистване с пара. Обработете предварително по-натоварената „пешеходна” пътека, преди да използвате препарат за почистване на килими. Това пространство може да се наложи да се третира няколко пъти, за да стане наистина чисто.

4. Извършвайте професионално почистване на килимите от Carpethouse-bg.com поне два пъти годишно. По кое време на годината трябва да става, зависи от климата. Ако сте в район, който е в дъждовния сезон или зимата е дошла, това трябва да стане веднага след като този сезон е преминал и веднага преди да започне следващия. Тъй като тогава хората внасят и оставят най-много мръсотия и влага върху килима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *