Колонни климатици – какво трябва да знаем

kolonni-klmaticiВсе повече хора избират колонни климатици за своите нужди. Те са идеален избор за охлаждане и затопляне на въздуха в помещения с по-голяма площ. Те са много лесни за монтаж, защото реално се поставят на пода. По-подходящи за бизнеса, заради своята мощност – складове, офиси, заведения, магазини и т.н.

Струята въздух, която изкарват е доста силна, което ги прави по-малко подходящи за малки пространства. Не е добре човек да бъде директно на нейния път, защото е много лесно да се настине по този начин. Като оставим това на страна, те нямат големи недостатъци.

Къде да поставяме колонни климатици?

Подборът на правилна позиция е много важен. Монтажът е опростен максимално, няма нужда да мислите тази особеност. Вътрешното тяло трябва да се постави, така че струята въздух да не отива директно в хората.

Тя е силна, а в режим на охлаждане е наистина студена и с малка влажност. Голяма е като обем. За да се избегнат здравословните проблеми е добре да поставите климатика в страни от хората, най-често в някой ъгъл на противоположната страна на стената. Мощността на климатика е наистина голяма, става на въпрос за много киловати. Те отопляват и охлаждат наистина добре, така че не се притеснявайте, че тялото на климатика е далеч от вас. Всичко е преценено до последния детайл.

Може ли да комбинираме стандартни с колонни климатици?

Да, даже тази комбинация е за предпочитане при охлаждане на наистина огромна площ. Може да сложите един или два броя климатични уреди, които да бъдат подпомагани от по-малки варианти в отделните зони. Енергийната ефективност е по-добра, възможността за контрол на въздуха също.

Възможно е да се използва и система от по-малки климатици, която също е много добър вариант по отношение на икономичност и ефективност. Все пак, колонният вариант си остава за предпочитане в доста от случаите.

Към коя марка да се насоча?

Препоръчваме ви да се насочите към климатици Toshiba или Дайкин, тъй като те са много качествени, без да има огромно завишение на цените. Независимо от бюджета си ще намерите достойно решение на вашите проблеми, а това е най-важното.

По-трудна ли е поддръжката на колонен климатик?

Ами реално, това което трябва да правите отново е свързано с редовната смяна на въздушните филтри. Всички останали операции с по-висока сложност е добре да се отнесат към съответните специалисти. Добрата поддръжка е ключов момент, ако искате дълъг живот на техниката, която ползвате. Тя е и важна за качеството на въздуха в помещението, съответно за вашето здраве.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *