Съвети при лепене на фаянс

Ако не сте професионалист и ви се налага да слагате фаянс е добре да направите предварителна подготовка, която включва консултация със специалист, правилен подбор на инструменти и наемането/кандисването на поне един помощник.

От голямо значение е да лепите плочки за баня с хубаво и скъпо лепило за плочки, не си позволявайте да използвате долнокачествени варианти, само и само да спестите някой лев. Разликата между лепенето на фаянс и теракота са минимални, така че можете да действате и при двата варианта.

Прочетете на лепилото какъв е най-добрият инструмент за използване при операцията по лепене на избраният от вас материал. Всички фирми предлагат пълно описание към продуктите си.

Не лепете плочки за баня за стена на пода, това е голяма грешка и в по-късен етап ще се отрази на устойчивостта на банята ви. Подберете теракота, която да не се хлъзга и да гарантира защита срещу външния явления (препарати, влага, мръсотия и други).

Най-важното нещо е да работите спокойно и да търсите помощ за всичко, което не разбирате. Ако нямате майстор под ръка, то влезте в интернет и напишете залепване на плочки за баня като със сигурност ще откриете десетки полезни статии с информация, която ще ви бъде от полза.

В мрежата има сайтове, които ви обясняват процеса по слагане на фаянс и др. стъпка-по-стъпка, а освен това можете да поръчате вашите плочки за баня без да напускате дома си – например от www.gaudi-ds.com. Купете полезни инструменти като бормашина, машина за рязане на плочки, нивелир, ъглошлайф, бъркалка за смеси, ръкавици и клещи, които ще ви помагат при работата.

Не бързайте да свършите за няколко часа! Както гласи една известна българска поговорка „Бързата работа, срам за майстора”. В случай, че се уморите оставете работата за следващия ден важното е накрая да се радвате на една красива и напълно обзаведена баня.

Имайте предвид, че най-добрите фирми производители на плочки за баня са испански и италиански, разбира се, българските също не са за пренебрегване, така че можете да ги използвате съвсем спокойно.

Това бяха нашите базови съвети, които да приложите за конкретните ви нужди. Ако има нещо неясно питайте и ще ви бъде обяснено. Пожелаваме ви успех при ремонта на банята и довиждане.

1 thought on “Съвети при лепене на фаянс

  1. pvc дограма Reply

    Страхотна статия, радвам се че я споделихте с нас ще ми бде от голяма полза, особено този съвет където казвате да не лепим плочки за баня за стена на пода, това е голяма грешка и в по-късен етап ще се отрази на устойчивостта на банята ни. Подберете теракота, която да не се хлъзга и да гарантира защита срещу външния явления, и аз съм на това мнение че изборт за плочки в баня си е труден, и се чудя като тръгна помагазините и гледма разни модели как може да има толкова лъскави и гладки и то з абаня…..аз там веднага съм паданала.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *