Правила при закупуване на душ кабина

Размер, форма и височина на душ кабината

Има много форми на душ кабини: квадратни, правоъгълни, продълговати, кръгли и дори разчупени. Изберете душ кабина, която дава усещане за пространство вътре в нея, която ще ползвате комфортно, свободно и без да се чувствате приклещени в нея.

Позициониране

Най-лесно е душ кабината да се монтира там, където е проектирано мястото за душа. Дори това да не е най-доброто място ще спестите време и пари от местене на тръби, материали и заплащане на майстори.

Закалено стъкло

Най-добре е закаленото стъкло да е с минимална дебелина от 5 мм.. Колкото по-дебело е то, толкова по-издържливо е. Интересно е, че стъклата на душкабините минават тестове за счупване. Счита се, че е опасно ако закалено стъкло с размери 120 х 120 мм. се чупи на по-малко от 45 парчета. За съжаление трудно подобна информация може да бъде получена от повечето магазини освен ако не сте решили да закупите душ кабината директно от производител, напр. http://www.dushkabini.eu/.

Корито

Душ кабина с или без корито под нея е по-добре? Често душ кабините се продават с корита под тях, но в почти всички случаи се получава по красиво, ако душ кабината бъде монтирана без корито под нея. Също така си спестявате много чистене. Не съществува опасността при спукване на коритото да наводните банята, така че по-добре монтирайте желаната душ кабина без корито под нея. На дъното на повечето акрилни поддушови корита има фибростъкло за укрепване. Бъдете бдителни за душ кабини, производителите на които използват твърде много смола и не достатъчно фибри. Това е фибростъкло с ниско качество и здравината на коритото отслабва бързо с течение на времето.

Облицовка

Ако душ кабината която ще закупите е без вграден душ, то ще можете да използвате плочките на банята. Ако са добре направени няма от какво да се притеснявате.

Хромирани елементи

Купете кабина производителят на която е дал сертификат към нея, че всички хромирани елементи на душ кабината са минали анти-корозионни солни тестове. Така можете да бъдете сигурни, че те няма да започнат да се лющят след няколко години.

Цена

Уверете се, че в обявената цена на душ кабината влиза всичко нужно за монтажа й, както и безплатен транспорт.

Внимание

При голяма  част от предлаганите по-евтини модели на душ кабини (такива с цена под 300 лв.) алуминиевите елементи, които трябва да държат стъклата всъщност не са алуминиеви, а пластмасови, които са боядисани да изглеждат като алуминиеви. Те не държат стъклото стабилно като алуминиевите елементи и душ кабината се амортизира само за няколко години.

Прочетете и тази статия, ако ви предстои ремонт на банята.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *