Разнообразието от парапети

външен парапет

Видът на красивите и подходящо избрани парапети за различни сгради, тераси или като част от интериора радва всекиго. Докато се стигне до желания резултат обаче, трябва да се преминат няколко етапа. Първо: производствен цикъл, който включва избор на материал и съответни детайли за украса. Второ: консултация със специалист за определяне на най-подходящия вид парапети с оглед на предназначението на сградата. И трето: качествен монтаж. Тези изисквания лесно могат да бъдат реализирани днес, защото има много фирми, занимаващи се с производство и монтаж на парапети. Не липсват и консултанти за правилен подбор на парапети, така че, каквото и да е желанието на клиента, то може да бъде реализирано безпроблемно.

Според специалистите по парапети е добре да се познава въздействието на материалите, от които са изработени обезопасителните конструкции. Дърво, неръждаемо желязо, стъкло, инокс, алуминий – всички те имат свое „лице” и определени параметри за устойчивост на въздействия и дълготрайност.

За по-представителните административни сгради се препоръчват вътрешните и външните парапети да бъдат железни. Те не са подходящи за молове или фризьорски салони, защото носят скритото усещане за строгост и внушителност, които биха отблъснали посетителите на този вид обществени места.

Стъклените или иноксовите парапети ще създадат усещането за лекота, светлина и простор и затова се поставят в молове, големи хранителни магазини или студия за красота. Както има език на дрехите и тялото, така може да се каже, че има и език на парапетите. Който го разпознава, ще съумее да избере най-подходящия вид парапети за своите вътрешни стълби или за терасата, за селската си къща или за новия си офис.

Тъй като разнообразието на пазара за парапети е голямо, трябва да се спрете на доказали се в бранша фирми, които лесно ще Ви ориентират в избора и цените. Простичките правила за съобразяване с общия вид на сградата, предназначението й, както и търсенето на достатъчно добро обезопасяване и изисканост, ще помогнат и на най-колебаещите се да си изберат най-подходящите парапети.

Съчетаването на стъклото с инокс или алуминий е едно от най-модерните в момента, но дори и само изработени от стъкло или инокс парапети пак могат да изглеждат красиво в зависимост от формата си и начина на монтаж. Специално внимание се отделя и на алуминиевите парапети с различен пълнеж – от стъкло, мрежа, дърво и др. Много ефектни са изработените с мрежест пълнеж парапети, защото отдалече през тях не се вижда нищо, но отблизо мрежестата част дава добро полезрение. Алуминиевите парапети имат предимството, че издържат на корозия и са лесни за поддръжка.

Класическите железни и дървени парапети също намират свое съвременно приложение в по- внушителни на вид сгради или такива с битово предназначение- механи, селски къщи за туризъм, вили и др. Красиви парапети можете да откриете на http://www.gradevi.net/parapeti.aspx.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *