Как да изберем моноблок на добра цена

моноблок за баня

Покупката на моноблок изисква предварително запознаване с продуктите и цените на пазара. Независимо дали го избираме за банята или тоалетната, моноблока трябва да е съобразен с размерите на даденото помещение. Материалът, от който е изработен, е ключов за цената. Колкото по-качествен е той, толкова по-лесна ще бъде и поддръжката в последствие.

Характерно за моноблока е, че той е съвкупност от тоалетната чиния, капака и дъската и казанчето с арматурата.

Особено харесван е стандартният вид, за разлика от ъгловия, за поставянето, на който обаче помещението трябва да е с напълно прави ъгли.

Именно при стандартния моноблок цените са разгърнати в най-широк диапазон. Това се дължи на разнообразието от модели и форми – правоъгълни, с обли ръбове, овални и др.

Цената на моноблока може да се промени и заради някои малки екстри, каквато е възможността за плавно затваряне на капака на тоалетната чиния. Тази инвестиция обаче може да се окаже напълно оправдана. Ако изтървете капака той може да се напука или напълно да се счупи, което автоматично би наложило моменталната му смяна с нов.

Също толкова популярен колкото стандартният е и моноблока с биде. Неговата цена е сравнително по-висока от на останалите видове. Той се предлага както с възможност за хоризонтално, така и с вертикално оттичане. Срещат се и такива с двойно. Начина на пълнене на тоалетното казанче с вода също може да се определи от клиента. И този случай опциите са две – долно или странично пълнене.

Компактният моноблок е друг вариант, който хората избират. При него всички водопроводни елементи са скрити по време на монтажа. Размерите му го правят идеален за по-малки тоалетни или бани.

Всякакви модели могат да се намерят на пазара, включително и ретро. За онези, които обаче не могат да се спрат на нищо конкретно, има фирми, които предлагат дизайнерски моноблок. Цените при тях естествено са в по-високия регистър, но напълно заслужено. Освен самата тоалетна този бутиков комплект може да включва и цялостното обзавеждане за банята, за да ви спести време и усилия в по-нататъшно търсене. Относно гаранцията от производителя, съветът ни е да проверите каква е отделанта гаранция за тоалетната чиния и за арматурата. Много често се предлагат примамливи оферти в евтиния клас продукти, които имат обявена 5 годишна гаранция, но в последствие се оказва, че липсва гаранция на арматурата. А именно тя дава дефект много по-често от самата керамика.

Винаги можете да се допитате до специалистите в магазините за съвет. Онлайн също могат да се намерят чудесни оферти и то без да се налага да обикаляте с дни, за да ги разгледате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *