Дамски пижами – наръчник за избиране на най-подходящата за вас

Спално бельо

Когато става въпрос за добър сън, дрехите с които спите също са от значение. Те са онова най-близко усещане, което докосва кожата ви нощем и като такава част от съня могат да повлияят съществено върху неговото качество.

Затова е добре да не купувате дамски пижами със замах, а да отделите поне малко време, за да помислите кой тип пижама би бил най-подходящ за вас, така че да си осигурите непробуден сън и нежно докосване. Следващите редове ще ви помогнат да направите правилния избор и ако искате да подберете пижама за подарък на вашата любима или приятелка.

Комфорт – основен фактор при избор на дамска пижама

Дамските пижами, които виждаме в социалните мрежи и по телевизията могат да изглеждат много красиво и изтънчено, но всъщност да не са най-удобният вариант. Когато говорим за време за спане, а не за позиране, определено трябва да поставите комфорта на първо място. От него ще зависи колко удобно ще ви е в пижамата и съответно дали тя няма да пречи на вашия сън.

Преценете дали е необходимо по вашата пижама да има джобове, копчета, яка или дълбоко деколте. Също така проверете дали ластикът на долнището е твърде стегнат или обратното – прекалено отпуснат, тъй като нито един от тези варианти не е за предпочитане от гледна точка на вашето удобство. Добър вариант е да потърсите пижама с връзки за връзване, така че да може да коригирате отпускането на ластика, вследствие многократното изпиране.

Други критерии за избиране на най-подходящата дамска пижама

Материалът, от който е изработен пижамата също има ключово значение не само за комфорта, но и за голяма част от останалите качества на пижамата. Една от най-често използваните материи е памукът, тъй като той е лек и дишащ и сравнително достъпен като цена. Ако търсите памучни дамски пижами от 100% памук, може да намерите такива на PoPijami.bg – български онлайн магазин, предлагащ спални принадлежности на изключително изгодни цени.

Размерът в случая има огромно значение. Със сигурност ще искате вашата пижама да ви предоставя свобода, но е необходимо да не прекалявате с големината на размера, за да може все пак пижамата да стои удобно върху тялото ви. Преценете типа на своето тяло и потърсете най-оптималния вариант за вас. Ако все пак поръчате пижама и се окаже, че размерът не е вашия, в PoPijami.bg имате право да върнете покупката и да поръчате другия предпочитан от вас размер.

Преценете как спите. Ако сте от хората, които се въртят по-често, най-вероятно нощницата не е за вас, тъй като от рокля до сутринта най-вероятно пижамата ще се е превърнала в топ.

И накрая – обърнете внимание и на устойчивостта на пижамата на времето и прането, както и на начина, по който трябва да се грижите за запазване на материята. Това ще ви помогне да прецените дали покупката ви ще бъде дълготрайна или ще се наложи скоро да купувате нова дамска пижама.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *