3 основни фактора, които определят точния за нас климатик

Климатици онлайн

Няма съмнение, че най-подходящият уред, с който да се погрижите за приятната и уютна атмосфера във вашето жилище е поставянето на климатик. Но докато в това няма никакво съмнение, подборът на най-подходящия уред не е много лесен.

Обърнахме се към специалисти от еclima.bg и ги попитахме как точно да определим дали сме попаднали на подходящия за нашия дом климатик, а ето и какво научихме от тях за климатиците.

1. Кубатурата на жилището е от първостепенно значение

Един от най-важните фактори, които определят дали сте в правилната посока е кубатурата на вашето жилище. Много хора смятат, че за да се определи кой е точният за вас уред, трябва да се знае колко квадратни метра е стаята, в която ще се постави.

Това, обаче, съвсем не е достатъчно. Важно в случая е да се знае и каква е височината на помещението, тъй като това, заедно с квадратурата, ще определи колко трябва да е мощен един уред.

Мощността, от своя страна, трябва да е в съответствие с големината на стаята, тъй като един уред се амортизира най-бързо ако е твърде силен или твърде слаб за едно помещение.

2. Марката също е фактор

В търговската мрежа се предлагат голямо разнообразие от уреди, като те значително варират по отношение на своите качества. Като се започне от здравината и се стигне до цената (тя също е от много голямо значение, разбира се), разнообразието е огромно.

Важно е да се насочите към марка, която да съчетава възможно най-добре здравина, добър външен вид и цена (разгледайте например климатици GREE, която стана доста популярна напоследък). Важното тук е да не се изпада в крайности и да се внимава с най-скъпите, но и с най-евтините брандове.

3. Типа уред

Тук, без да сме напълно изчерпателни, трябва да кажем, че изборът е безкрайно голям. Можете да се насочите към моно сплит или мултисплит система (в зависимост от това колко стаи ще отоплявате или охлаждате).

Освен това, можете да избирате измежду различни модели по отношение начина на работа. В това отношение един от най-търсените варианти е хиперинверторният модел климатици, които са най-икономични и намаляват сметките за ток.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *