Градинска шатра – с какъв избор разполагаме

Градинска шатра - с какъв избор разполагаме

Градинска шатра е изключително популярно и удобно решение за вашия двор и градина. Те предлагат уютно и комфортно пространство за отдих и среща със семейство и приятели.

Едновременно с това, те са много практично решение, тъй като дават възможност за защита от слънцето или дъжда, предлагайки независимост по отношение на метеорологичните условия.

Градинска шатра ви дава повече контрол при планиране на мероприятия

Ако разполагате с градинска шатра, можете да планирате обяд със семейството си в двора, без да се притеснявате, че някой майски дъжд може внезапно да обърка плановете ви.

Това ви позволява да планирате по-смело и да прекарвате повече време навън, независимо от обстоятелствата.

Какъв модел градинска шатра да си купим

Макар че можете да намерите огромно разнообразие от продукти от този сорт, все пак има няколко модела, които са най-често срещаните и именно на тях ще обърнем внимание:

Класическа градинска шатра

Това е типичната градинска шатра със стоманена или алуминиева конструкция и платно от полиестер или памучна материя (можете да разгледате на Praktis.bg). Този тип градински шатри предлагат основно ниво на защита от слънцето, така че да се насладите на вкусен обяд в градината, без да сте директно изложени на слънце;

Канапе шатра

Тези шатри са доста по-луксозни и скъпи. Те са проектирани така, че да осигурят възможност за комфортна почивка и релаксация. Те са обикновено по-ниски и по-широки, предлагат някаква форма на мека мебел и възможност за закриване отстрани. Това дава чувство за уединение и защита от вятър, дъжд или слънце;

Шатра тип пергола

Перголите са отворени конструкции със стоманена, алуминиева или дървена рамка, обикновено с подпори на стълбове. Те предлагат добра средно ниво на защита от слънцето, тъй като обикновено не са напълно закрити отгоре. Най-често предлагат пъстра сянка, но за сметка на това изглеждат много шик;

Шатра тип ротонда

Ротондите са кръгли или полукръгли градински шатри с покрив от полиестер или друга водоустойчива материя. Те предлагат защита от слънцето и дъжда и са често избрана опция за стилни и елегантни градини.

Шатра с балдахин

Това е вариант на класическата градинска шатра, където платното се простира върху конструкцията, за да се създаде балдахин. Тази конструкция осигурява сянка и защита от слънцето и може да бъде лесно сгъната или разгъната. По ниво на защита наподобяват канапе шатрата, но без меката мебел;

Изберете най-подходящото решение според вашия двор

При избора на градинска шатра е важно да се има предвид размерът, материалите, устойчивостта на външни условия, почистването и поддръжката, както и стилът, който ви допада най-много. Хубаво е да се съобразите с цялостната концепция на вашата градина или двор.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *