Кой тип кухненски аспиратор е по-добър?

Aспиратор за кухня, е уред, който пречиства въздуха във вашата кухня. Премахва миризми, мазнини и въглероден окис. Кухненските аспиратори се предлагат в различни стилове. Ще трябва да обмислите как използвате гамата си, за да определите кой тип аспиратор ще пасне най-добре на вашата кухня.

Аспираторите за островен монтаж са страхотни за тези, които имат много свободно пространство. Този тип аспиратор се монтира на тавана или под шкаф. Те не са толкова ефективни, колкото стенните аспиратори. Липсата на стени, помага за отвеждането на изпаренията навън. Тези модели обаче, могат да бъдат скъпи.

Независимо дали сменяте аспиратор без канали или инсталирате такъв за първи път, трябва да имате предвид няколко неща. Например важно е колко енергия ви е необходима. Обикновено аспиратор със 760 CFM, ще свърши добра работа. Обикновено аспираторът с по-голяма cfm ще изисква по-голям канал. Но ако нямате достатъчно място за по-голям аспиратор, винаги можете да надстроите съществуващия си модул.

Други важни фактори включват размера и стила на вашите уреди за готвене. Например, печка с голяма фурна може да не успее да се справи с мощността на аспиратора. Освен това дълбочината на качулката, ще помогне за нейната ефективност. Искате да се простира покрай вашия плот за готвене и поне половината от предните горелки. Някои потребители предпочитат да имат и аспиратор покрай мивката. Понякога, ръсните чинии може да имат неприятен мирис.

В зависимост от кухнята ви може да изберете да инсталирате абсорбатор с въздуховод или без вентилация. Аспираторите могат да бъдат скъпо и отнемащо време допълнение към вашата кухня. В допълнение към премахването на миризми и влага, каналната система също така подобрява цялостното качество на въздуха във вашия дом. Разгледайте някои модели мивки алпака.

За по-модерен дизайн можете да изберете модул от неръждаема стомана. Тези модули са направени да пасват на декора на вашата кухня. Те също могат да бъдат адаптирани, за да отговарят на вашите готварски нужди. Моделите от неръждаема стомана могат да се използват както в жилищни, така и в търговски кухни.

Кухненският аспиратор е важен уред. Това е практическа необходимост и важно дизайнерско решение. Важно е да сте сигурни, че купувате правилния за вашите нужди и бюджет. И въпреки че има няколко различни типа, не е нужно да се бъркате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *