Мултисплит система – кога е подходяща и какви са нейните качества

Мултисплит системи за климатизация

Най-популярният и предпочитан начин за осигуряване на здравословна температура у дома е инсталирането на климатик. Понякога се случва да сме ограничени от към място за инсталиране на външно тяло или просто искаме да използваме пространството, което имаме по един по-разумен и балансиран начин. Ако и вашият случай е такъв, най-подходящото решение е поставянето на мултисплит система.

Какво представлява мултисплит системата

Мултисплит се нарича системата, при която с едно външно тяло се свързват две или повече вътрешни тела на климатик. Това позволява да се спести пространство и да се осигури по-приятна и здравословна среда за живот в жилището, без да се загрозява фасадата на сградата или без да се губи от площта на терасата, ако сте решили външното тяло да бъде там.

Мултисплит системата дава възможност вътрешните тела да се намират на по-голямо разстояние и да има по-голяма денивелация, отколкото позволяват стандартните климатици. Това дава възможност да се използват и при къщи на повече от един етаж, стига единствено да се съобрази площта с мощността на климатика.

Кога е подходящо да поставите подобна система

Според Klimatici.bg, ако сте собственици на жилище, което се състои от две стаи и има площ от приблизително между 40 и 70 квадратни метра, вие сте идеалният кандидат за инсталиране на подобна система у дома.

В допълнение, ако имате само една не много голяма тераса и ако не желаете да поставяте външно тяло на климатик отвън (или ако не ви позволяват, зависи от правилата в сградата), можете да заложите на този вариант.

Популярна заблуда около тези системи

Може би една от най-популярните заблуди около мултисплит системите е това, че ще трябва да се поддържа една и съща температура във всички стаи. Това изобщо не важи за съвременните климатици от типа мулти сплит. Те ви дават възможност да поддържате във всяка стая такава температура, каквато намерите за добре.

Така например, няма никакъв проблем да поддържате 20 градуса в дневната и 23 в спалнята, така че да не се налага да спите на много ниска температура. Важно е да знаете, че можете да регулирате всичко независимо и да създадете средата, която би била най-комфортна и удобна за вас.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *