По-малко известните видове спално бельо

Спално бельо

След дълъг и изтощителен ден вероятно най-доброто решение, което можете да вземете, е да се хвърлите на любимото си легло и да потънете в дълбок и спокоен сън.

Натовареното ежедневие може тотално да ни изцеди от енергия и поради тази причина е важно да спим пълноценно. Също така знаете, че ако искате да водите здравословен начин на живот, добрият сън е задължителен.

Ето защо все повече и повече хора инвестират в матраци, които да им гарантират, че в края на деня ще получат заслужената почивка. Не само матракът обаче е от значение. Подходящото спално бельо също трябва да бъде качествено, за да можем да се насладим максимално на комфортното легло.

Всеизвестен факт е, че най-използваните материи за чаршафи са памук и полиестер. Това не е случайно, тъй като те предоставят оптимален комфорт, а и не са толкова скъпи. Разбира се, има различни видове памук (като египетския например), чиято цена е по-висока, но пък са и по-качествени.

В тази публикация ще наблегнем на платовете, които не са толкова популярни. Преди да започнем обаче, е важно да споменем откъде всъщност можете да си закупите истински качествено спално бельо на достъпни цени.

SpalnoBelyo.eu е онлайн магазин, в който се предлага огромна селекция от чаршафи, одеяла, възглавници, пижами и халати, които могат да направят сънят ви лек и да допринесат за вашето благосъстояние.

На кои материи да заложим

Както споменахме, материите, които се използват най-често, са памукът и полиестерът. Редом с тях бихме могли да посочим и бамбукът, тъй като също е предпочитан от много хора поради своята хипоалергичност.

Въпреки това има един минус – трябва да се внимава, когато се пере, тъй като високите температури могат да му навредят. Освен това е препоръчително да се суши на въздух, а не чрез сушилня.

Чаршафите от кашмир и коприна са перфектният избор за тези от вас, които искат максимум комфорт. Коприната също е хипоалергенна, а спалното бельо, изработено от нея, е естествено хладно, което го прави идеално за топлите месеци. Единственият недостатък е, че този тип спално бельо е изключително скъп. Затова пък можете да си закупите такова с втъкана коприна, което е значително по-евтино.

Друга по-малко известна материя е ранфорс. Това е тъкан, която има матово покритие и по-голяма гъстота на нишките. Изработена е от 100 % памук, но за разлика от обикновения има по-малка свиваемост.

Един бонус съвет

Въпреки че по-горе наблегнахме на различните материи, от които се изработва спално бельо, е важно да споменем и значението на цветовете. Разбира се, цветът трябва да отговаря на вашите предпочитания.

Различните цветове изглеждат по различен начин в зависимост от светлината. Освен това имат и различно психологическо влияние. Ето защо трябва да изберете внимателно цветовете от коя гама подхождат най-много на вашия вкус.

На страницата на SpalnoBelyo.eu имате възможността да се възползвате от многообразието от спално бельо, което се предлага винаги на топ цени и отговаря на очакванията на всеки клиент.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *