Възможно ли е монтирането на паркет върху подово отопление

Ламиниран паркет за уют в дома

Прави ни силно впечатление, че през последните няколко години хората предпочитат подовото отопление, поради редица причини, но в същия този момент те се насочват към паркетните подови настилки. Онова, което най-много ги вълнува в момента, в който им предстои да направят избора си, е свързано главно с въпроса дали е допустимо и възможно монтирането на паркет върху подово отопление.

За да бъдем колкото се може по-полезни на всички вас, които в този момент сте се захванали с ремонтна дейност у дома или ви предстои да обзавеждате из основи новото си жилище, то ние ще се опитаме да отворим колкото се може по-подробно на всички тези запитвания, така че след като прочетете целия текст, то в главата ви да не съществуват блъскащи се мисли.

Какво трябва да знаете за паркета и връзката му с подовото отопление

Ако сте разговаряли с човек, който категорично е отрекъл възможността за монтиране на паркет върху подово отопление, то съвсем спокойно можете да игнорирате мнението му и да се насочите в съвсем друга посока, а именно към реализирането на бъдещия си проект. Разбира се, че може върху подово отопление да се монтира паркет, но той задължително следва да бъде двуслоен или трислоен.

Монтажът е възможно да се осъществи единствено върху водно подово отопление, всички други варианти са изключени и недопустими. Другото, за което ви съветваме да внимавате, е материалът, от който бива изработен самия паркет. Едни от най-подходящите суровини са дъб, ясен, бук и т.н. Дебелината на самите листове не бива да надхвърля 15 мм. Хубаво е още да помните, че най-долният слой на самия паркет е с фундаментално значение за неговата стабилност и издръжливост. Всички тези модели може да откриете в магазин Praktis.bg, който предлага уникални оферти за пазаруване онлайн.

Ако ли обаче сте от инвеститорите, възнамеряващи да монтират ламиниран паркет, то трябва да се интересувате и да проучите внимателно самия материал, който смятате да закупите. На пазара съществуват и такива видове, които не са подходящи и е за предпочитане преди това да сте го съобразили, за да не се окаже накрая, че ви предстои една нова солидна инвестиция.

За да се осъществи безпроблемното монтиране на ламинирания паркет върху подовото отопление, то трябва да се използва специална подложка, която се поставя най-отдолу. Това може да го запазите за себе си, тъй като всеки един специалист е наясно с всички подробности и няма как по време на монтажа да не ги приложи.

Масивният паркет не е предпочитан, когато става въпрос за подово отопление, тъй като лесно може да му се промени структурата и това да повлияе на неговите устойчивост и издръжливост.

Надяваме се нашите съвети наистина да ви бъдат полезни и в най-скоро време да се сдобиете със съвършената подова настилка, която да поглеждате с наслада всеки път, щом краката ви стъпят върху нея!

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *