Аминокиселини – какви са ползите

Аминокиселини

Едно от първите неща, които ще направят впечатление на всеки новобранец, започнал да посещава фитнес залата, са шейкърите, пълни с непозната течност, които фитнес маниаците надигат.

Въпреки че запалените по фитнеса хора е по-вероятно да се възползват от хранителни добавки, погрешна представа е да се смята, че те са единствените, които могат да ги консумират.

Дори и тези, които не се интересуват толкова много от суплементи, са чували за най-известната от тях – протеините. Това е нормално, тъй като те са основният градивен елемент в човешкото тяло. Съставени са от 20 аминокиселини, като всяка от тях допринася по различен начин за функционирането на организма.

Когато приемате протеин, той се разгражда на всички тези аминокиселини, за да може тялото да ги усвои по-добре и да ги използва за каквото му е необходимо.

Точно заради това тяхно голямо значение обаче хранителните добавки са толкова много на вид. Протеинът на прах със сигурност ще ви бъде от полза, но ако искате да сте сигурни, че тялото ви получава оптимално количество от някоя определена аминокиселина, винаги можете да приемате и отделни аминокиселини под формата на хранителна добавка.

Свойства на аминокиселините

Както всеки продукт, от който зависи нашето здраве, трябва да бъдем убедени, че е висококачествен, за да можем да постигнем възможно най-добри резултати. В онлайн пространството има много магазини, от които можете да избирате, но един от тези, за който не трябва да имате съмнения, е Workout.bg.

Продуктите, които ще откриете в този онлайн магазин, се предлагат на най-атрактивни цени, без това да е за сметка на качеството – от каквато и аминокиселина да се нуждаете, Workout.bg може да ви я даде.

Протеиновите аминокиселини се разпределят в три категории: заменими, незаменими и полунезаменими (последните означават, че се незаменими само в някои условия). Въпреки че поради името си „незаменими“ звучи по-важно от другите, това не бива да ви кара да мислите, че трябва да снабдявате само с тях тялото си.

Незаменими са просто тези, които тялото не може да произвежда само и трябва да си набавя чрез храната или чрез хранителни добавки. Независимо какъв е източникът (аминокиселините се съдържат в много продукти и най-вече в такива от животински произход), едно е сигурно – тялото винаги трябва да съдържа оптимално количество, за да работи като добре смазана машина.

Основните ползи от аминокиселините са участието им в изграждането на мускулна тъкан, увеличаването на енергия и намаляването на умората след физически натоварвания. Те обаче не спират дотук. Могат да бъдат чудесен помощник в редуцирането на теглото.

И още ползи

Някои аминокиселини играят важна роля в различни метаболитни процеси. Подсилват имунната система и подобряват когнитивните функции – повишават концентрацията и спомагат за обработването на информация.

Важно е да споменем, че приемът им като хранителна добавка трябва да бъде допълнение към основния режим, а не да го замести.

Ако искате сами да изпитате ползите от аминокиселините като добавка, единственото нещо, което трябва да направите, е да разберете кое е най-доброто място, от което да си ги закупите. А Workout.bg може да бъде това място – техните клиенти могат да бъдат сигурни, че винаги получават най-качествените продукти на на най-изгодни цени.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *