Ботоксът: Ефикасен и безопасен, но с мярка

Ботоксът: Ефикасен и безопасен, но с мярка

Ботоксът може да е ваш верен приятел и съюзник в борбата със стареенето. Когато се прилага правилно и от екип с опит в тази област, той действително може да постигне чудеса (можете да разгледате на AestheDerm.eu).

Това е най-популярният метод, с чиято помощ могат успешно да се загладят фини бръчки и линии, мимически бръчки и други подобни неравности по кожата, създавайки вид, че човек е значително по-млад.

Ботоксът е безопасен и дава отлични резултати

Освен много ефективен, ботоксът е и безопасен. Това го прави предпочитан метод за намаляване на бръчките и фините линии. На практика, от неговото приложение не произлизат никакви негативи за пациента.

За да се наслаждавате на желаните резултати обаче, правилното му приложение и дозировка са от решаващо значение.

Когато процедурите са извършени неправилно, не е изключено да се постигне ефект на схванатост и безизразност на лицето, което ни най-малко няма да остави пациента доволен.

Мярката е от съществено значение

Подходящата дозировка на ботокс варира в зависимост от третираната зона и индивидуалните нужди на пациента. Съществуват обаче общи насоки за броя единици ботокс, необходими за различните области на лицето:

  • Бръчки на челото: Обикновено изискват 10-30 единици;
  • Линии на глабела (линиите между веждите): Може да са необходими 20-30 единици;
  • Пачи крак: Обикновено включва 5-15 единици на страна, тъй като кожата там е по-фина;
  • Повдигане на вежди: Обикновено са необходими 2-5 единици за всяка вежда.

Точната доза на ботоксът трябва да се определи от експерт дерматолог

Важно е да имате предвид, че това са приблизителни граници и точната доза трябва да се определи от квалифициран лекар въз основа на вашите уникални черти на лицето и тежестта на бръчките.

Практикуващият може да използва повече или по-малко единици, за да постигнете желаните резултати, като същевременно поддържа естествен вид.

Продължителност на ефектите

Макар и да дава чудесно резултати, ботоксът не е постоянно решение и ефектите му са временни. Средно, резултатите продължават три до четири месеца, след което може да се нуждаете от поддържащи процедури. По този начин ще може да се поддържа ефекта от изглаждане на бръчките.

Последваща грижа

След процедури с ботокс, за вас е важно да следвате инструкциите за последващи грижи, които най-често включват:

  • Избягване на тежки упражнения за 24 часа, за да се сведе до минимум рискът от преместване на ботокс от мястото на инжектиране;
  • Въздържане от триене или масажиране на третираната зона със същата цел;
  • Избягвайте прекомерното излагане на слънце и топлина за няколко дни след лечението.
The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *