Суроватъчен протеин – какво трябва да знаем

Суроватъчен протеин онлайн

Всеки начинаещ може да се изгуби лесно в света на хранителните добавки. Особено когато става въпрос за протеин. Видовете са много и човек трудно може да прецени от кой точно се нуждае.

Навярно знаете, че протеинът е една от основните градивни единици в човешкото тяло – изгражда мускулите, спомага за възстановяването и играе роля в много други важни процеси в организма.

Затова трябва да правим всичко възможно, за да си набавяме това количество, което тялото „изисква“. Разбира се, то може да се променя в зависимост от различни параметри – каква е физическата ни активност, теглото, височината ни.

Всичко това диктува количеството, което трябва да приемаме. Но не отговаря на въпроса на какъв вид протеин трябва да се доверим.

Изборът на суроватъчен протеин не е лесен, макар и привидно да изглежда така. Причината е хаосът в повечето онлайн магазини, които в стремежа си да дадат възможност на хората да избират, те ги объркват още повече.

В магазина на Workout.bg ситуацията е различна – там ще откриете само най-качествените хранителни добавки, които да гарантират постигането да най-добрите резултати.

От всички видове протеин обаче има един, който вероятно е най-известен от всички тях, а именно суроватъчният протеин.

Предимства на суроватъчния протеин

Суроватъчният протеин вероятно е първият, който са ви препоръчали, когато сте започнали да посещавате фитнес залата. Макар че приемът на протеин на прах не е задължителен, когато имате в главата си представа за бъдещата си визия, той може да се окаже много добър помощник.

Знаете, че протеинът се съдържа в много храни както от животински, така и от растителен произход. Суроватъчният протеин е от първите – той е един от двата основни вида, които се извличат от млякото. Другият е също така известният казеин.

Последният съставлява 80% от млякото, а суроватъчният – 20%. При обработката на мляко се получават два продукта – извара и суроватка. Както се досещате, вторият е източникът на суроватъчния протеин.

Вече знаете какво представлява този вид протеин, но е важно и да знаете за какво трябва да внимавате, когато избирате правилния за вас. Най-важното нещо е да съдържа високо количество суроватка – над 70%.

Разбира се, както трябва да постъпвате, когато купувате обикновени хранителни продукти, и при протеините трябва да съблюдавате да няма консерванти и подсладители като аспартам, които могат да бъдат вреди за вашето тяло.

Също така е от значение в какво разтваряте суроватъчния протеин – комбинациите му както с вода, така и с мляко имат своите плюсове и минуси.

Чрез суроватъчния протеин гоните определена цел – здравословен начин на живот и поддържане на жизнен организъм. Затова би било противоречиво, ако не сте взискателни към качеството му така, както сте взискателни към себе си, когато тренирате във фитнеса.

Никога не трябва да правим компромиси, когато става въпрос за нашето здраве. В онлайн магазина на Workout.bg продуктите отговарят на най-високите стандарти, с които да постигнете желание цели, като същевременно се предлагат винаги на изгодни цени.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *