Жени Желева: Как поддържането на блог ще промени живота ви

Жени Желева за блогването и още нещо

Казвам се Жени Желева и съм блогър. Освен професионално се занимавам с блогърство и любителски – чрез своя „Блог на Жени Желева“, който създадох преди няколко месеца.

Макар и за кратък период от време, този блог промени значителна част от мен и живота ми, бих казала в добра посока.

Постоянно окуражавам моите читатели, а и всички хора изобщо, да започнат свой личен блог, в който да споделят неща от ежедневието си, да пишат за нещата от които се вълнуват или просто да изразяват себе си.

Вярвам, че блогването за мен Жени, а и не само е един от най-страхотните начини за човек да прави това и то да достига до максимално много хора.

Но покрай всичко това поддържането на личен блог ще промени живота ви и по начини, които не сте очаквали.

Това се случи и на самата мен, поради което реших да ви споделя как поддържането на личен блог ще промени живота ви.

Ще прочистите ума си

Нещо специално се случва в момента, в който материализирате мислите си върху лист хартия (или в случая във вашия блог).

Всички тези нахвърляни мисли, които преминават през главата ви, започват да се подреждат. В блога си ще може да добавите и структура на вашите мисли. Чувствате се претоварени? Имате милион и една идеи, преминаващи през главата ви? Или не сте сигурни как да се справите с определена ситуация?

Изкуството на това да материализирате мислите ви ще ви остави с чувството на „прочистване“ на съзнанието.

Поддържането на личен блог е перфектният начин да направите това и силата на писането, и неговите ползи, вече са доказани чрез редица психологически изследвания.

Жени Желева: Творческото изразяване се подобрява

Блоговете като моя са страхотен начин да изразите себе си творчески. Всички ние имаме нужда от творческа трибуна за изразяване. А ползите от това са огромни.

Има редица начини, по които може да изразите себе си творчески чрез поддържането на личен блог. Очевидно, писането е най-значимият от тях. Но неща като проектиране на вашия уебсайт или създаване на видеа са още един начин, по който може да се изразите творчески.

Ще развиете експертизата си

Жени Желева Женели - блог и още нещо
Моя милост Жени Желева

Независимо с какво се занимавате в живота си, винаги може да научите още. Създавайки свой собствен блог, вие ще имате възможността да помислите за нещата в по-голям детайл, което ще ви позволи да структурирате мислите си и да забележите ясно нещата, които научавате.

Фокусирайки се върху някоя определена тема за вашия блог, вие ще забележите как започвате да развивате едно по-дълбоко разбиране за тази тема.

С това ще започнете да разглеждате и други блогове във вашата област и ще започнете несъзнателно (а понякога и подсъзнателно) да ставате по-добри и по-добре осведомени.

Не само това, но хората ще започнат да ви разпознават и като експерти в тази област и тематика.

Стартирайки блога на Жени Желева аз вече имах зад гърба си години професионален опит и експертиза, които съм натрупала чрез книги и семинари. Сега хората все по-често се обръщат към мен за най-различни съвети за своите блогове, за козметика, за пътувания и за най-различни женски тематики, по които си позволявам да пиша.

Ще си създадете продуктивни навици

Това е едно от любимите ми неща в „Блога на Жени Желева“ – поддържането на личен блог ще ви създаде дисциплина.

Дали ще решите да си направите редовен график за вашия блог или не, това не е от значение. Изкуството да пишеш и да знаеш, че имаш този свой блог, че се раздаваш за него, ще ви създаде всестранно развита дисциплина, което пък от своя страна ще има позитивен ефект върху други области от живота ви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *