Апартамент в Бояна – плюсове и минуси

Луксозен комплекс в Бояна от Fohar.bg

Един от най-желаните столични квартали е Бояна и за това има много причини. Тук ще се опитаме да ви разкажем както за причините, които карат хората да го предпочетат при покупка на нов апартамент, така и за задръжките поради които някои са склонни да го пренебрегнат.

Какви са на-големите плюсове на Бояна

Тук има два типа строителство – монолитни еднофамилни къщи и жилищни блокове. Ако обмисляте покупката на апартамент, то ето както можем да изтъкнем като основни достойнства на това да притежавате имот именно тук.

Тишината и спокойствието са несравними. Кварталът на практика е откъснат от града и от целия шум и замърсяване, с които се налага да се примиряват живущите в него.

В същото време „Бояна“ се намира в подножието на планината. Така целогодишно от зелените хълмове към вашия нов апартамент ще се спуска не само прохлада, но и чист въздух.

Апартамент в София и то точно в този квартал може да означава за вас да вземете най-доброто от това да живееш в собствено жилище с отлично поддържани общи части и в същото време да нямате непосилния ангажимент по поддръжката на една къща. Казано просто апартамент в комплекс ще ви даде зеленината и простора, без да се налага вие да се грижите за това.

Не забравяйте, и също така, че когато живеете в полите на „Витоша“ зимата може да очаквате и да има малко повече сняг, отколкото в града. Избирайки луксозен апартамент в затворен комплекс, няма да имате грижата да чистите сняг. Просто се качвате в колата си и знаете, че някой друг се е погрижил за всичко.

Ако все още се колебаете, тук е моментът да ви кажем, че изискания квартал има дълга история, като винаги е бил символ на лукс и класа. Това от своя страна налага доста високи стандарти както по отношение на качеството, така и външния вид на сградите.

Изберете вашия нов луксозен апартамент в Бояна и той ще е не само качествено построен, но и вие ще имате увереността, че ще направили добра покупка, която ще ви се отплати в бъдеще.

Какви са минусите на кварталите зад Околовръстно шосе

За не малко хора е немислимо да живеят извън пределите на Околовръстно шосе. Но ако трябва да бъдем реалисти в днешно време почти всеки има личен автомобил и разстоянията не само голям проблем за повечето хора.

Има и не малко задръжки относно това, че в „Бояна“ няма никакви детски градини и училища. Това категорично не е вярно. Кварталът има отлично изградена инфраструктура и дори имат избор измежду няколко частни и държавни детски заведения.

Ако все пак нямате кола, трябва да сте наясно, че градския транспорт макар и редовен се движи на сравнително големи интервали. Една не малка част от автобусите до „Бояна“ се ползват и от хората, които искат просто да отидат на Витоша, така, че този вариант не винаги е оптимален.

В заключение за новото ви жилище в Бояна

Опитахме се да бъдем максимално обективни, за да може да обмислите покупката на апартамент в квартал „Бояна“. Няма как написаното са се споделя от всички, но сме обобщили най-често срещаните мнения и задръжки относно това да живееш именно тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *