Идеи и инструкции: Как се прави панделка за подарък

Най-ценният подарък е този, който е избран от сърце и поднесен с най-добри пожелания. Ако искате да засилите впечатлението, че сте вложили най-сърдечните си и искрени чувства трябва да се постараете и в опаковането на подаръка.

Разбира се винаги може да се обърнете към професионалист, но не винаги разполагате с такава възможност. Специално за всички, които искат да научат занаята на прецизното опаковане на подаръци и по-точно на правенето на перфектни панделки, ние от Giftbox.bg подготвихме подробен наръчник.

В следващите редове ви представяме няколко стъпки, които да следвате, за да създадете най-сладката и красива панделка, която да придаде перфектният завършек на подаръка.

как се правят панделки за подарък: материали, които да подготвите

За да направите панделка за подарък ще са ви нужни няколко подръчни материали, които сме сигурни, че лесно могат да бъдат намерени във всеки дом. Това са:

  • Ленти в различни цветове;
  • Метален или пластмасов кабел;
  • Макетен нож и рязане;
  • Лепило;
  • Ножица;
  • Ролетка за измерване.

Стъпка 1: Избор на ленти

Изберете подходящите ленти според цветовете на опаковката или според дизайна на самия подарък. Старайте се да постигнете правилното съчетание между цветовете. Ако опаковката е в един цвят, може да използвате две ленти в различни цветове, с което да раздвижите дизайна. Добра идея е да заложите на любими нюанси на получателя на подаръка, за да сте сигурни, че той или тя ще останат приятно изненадани само при вида на опаковката.

Стъпка 2: Измерване и изрязване на лентите

Използвайте ролетката за да измерите лентите според големината на опаковката. След това изрежете лентите според желаната дължина. Подходящите размери зависят от големината на подаръка и неговата опаковка.

Стъпка 3: Оформете основата на панделката за подаръци

Вземете лентите, които подготвихте и ги подредете по дължината на опаковката така, че да се пресичат по средата. След това сгънете лентите в средата и към тях прикрепете металния кабел с лепило. Това е основата на вашата панделка. Оформете и регулирайте големината на панделката чрез издърпване.

Стъпка 4: Добавете декорации към панделки за подарък

Ако искате да направите панделката по-шикозна може да добавите различни декорации като камъчета, мъниста, перли или пайети. Използвайте топъл силикон, за да залепите декорациите или ги пришийте с конец в подходящ цвят.

Стъпка 5: Оставете панделката да изсъхне

Ако сте използвали силикон оставете панделката да изсъхне, преди да поднесете подаръка. Бъдете внимателни ако пренасяте опаковката, за да не смачкате панделката. Грижата и усилията, които сте положили, за да създадете тази красива опаковка определено ще бъдат оценени. Подарете тази приятна изненада на вашия любим човек с усмивка и много положителна емоция.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *