Факти за развитието на мъжките футболни обувки и стоножки

Футболни обувки и стоножки от Discount Mania

Знаете ли, че е една от най-важите части от екипировката на футболистите са неговите футболни обувки или стоножки. Става въпрос както за професионалните спортисти, така и за онези, които обичат да прекарват част от свободното си време на игрището с приятели. Няма значение какво ви е отношението към футбола и до каква степен го практикувате, то ние ви съветваме задължително да отделите достатъчно финанси и внимание към избора на футболни обувки.

В тази статия ще ви разкрием някой интересни факти, свързани изцяло с развитието на мъжките футболни обувки. За едни статията би представлявала огромен интерес, а на други навярно ще им се стори скучно четиво. Ако поне малко у себе си носите духа на спортист, то няма да е никак зле да се образовате на тази тема.

Футболни стоножки – знаете ли, че:

  • Теренът, върху който футболистите играят, е от ключова важност при избора на обувки. В случай, че тренировките се провеждат в зала, то тогава ще е необходимо да закупите стоножки, а не бутонки. Ако ли пък играта ще се провежда на тревист участък – изкуствена трева или не, то задължително е да обуете обувки с шипове или както ги нарича мнозинството, бутонки.
  • Едни от първите футболни обувки са били изработвани от здрава телешка кожа, която не им позволявала да се амортизират за кратък период от време, независимо от това, че с тях непрестанно се бяга, рита и пада.
  • Първите модели футболни обувки не са предпазвали краката на спортистите, така както съвременните произведения. С времето технологиите завидно са се подобрявали и това довело до тази съществена еволюция в света на футболната екипировка, включваща облекло и обувки.
  • През далечната 1965 година един от най-известните футболисти, допринесли изключително много за този спорт, къса ахилесово сухожилие. Болката е била нетърпима и му се е наложило дълго време да бъде само наблюдател. В него момент Adidas решават, че ще се заемат с производството на ортопедична футболна обувка, позволяваща на спортиста да се завърне на терена няколко месеца по-късно през същата година.

Надяваме се статията да е била от изключителна полза на онези от вас, които отдават значително внимание на спортните занимания. Не забравяйте, че здравето и спортът вървят ръка за ръка. В случай, че се нуждаете от висококачествени футболни обувки или стоножки, то предлагаме ви да посетите онлайн магазин за обувки и дрехи Discount Mania.bg, където ще откриете огромно разнообразие от висок клас модели, достигащи до вас на приемливи и конкурентно ниски цени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *