Подаръчни кошници – защо са добра идея и как да изберем?

Подаръчни кошници

Коледните празници са съвсем близо и много от нас вече обмислят трескаво с какво да зарадват близките си. Разбира се, букет от красиви цветя е отлична идея, която ще зарадва всеки и ще допринесе за празничната украса в дома. Но, подаръчните кошници са още по-добър вариант, защото са иновативни, красиви, и могат да съдържат различни неща. В тази статия ще разгледаме различни варианти на подаръчни кошници и за кого са подходящи.

Кошници с цветя

Подаръчни кошници - цветя

Кошниците с цветя са по-красив и по-идеен вариант на букетите. Освен че в различните цветарски магазини има огромно разнообразие от такива подаръчни кошници, можете и съвсем сами да създадете такава. Важното е да използвате сезонни цветя, за да са свежи и да издържат дълго. Ето няколко идеи.

  1. Коледна звезда

Това е едно от най-популярните зимни цветя, което ще откриете в абсолютно всеки цветарски магазин. Неговите големи и красиви, червени цветове носят празничния дух и ще зарадват всеки ваш близък.

2. Черни лалета

Черните лалета, известни още като лалета Кралицата на нощта, са идеалното зимно цвете с настроение. Докато лалетата обикновено се свързват с пролетта, те всъщност са доста издръжливи и могат да издържат на ниски температури, така че са идеални за зимни букети.

3. Зимен Жасмин

Този средно голям храст има дълги, извити клони и ярко жълти цветя. Не е ароматно, но е поразително в иначе скучния пейзаж на късната зима.

4. Ирис

Цветята на ириса имат необичайна структура и външен вид. Венчелистчетата са много интересни –  някои се издигат нагоре, докато други се спускат каскадно надолу. Освен това, цветето изненадва с прекрасен лилав цвят с различни нюанси.

Кошници с лакомства

Подаръчни кошници - лакомства

Както и при варианта с цветята, така и този вид подаръчни кошници могат да бъдат закупени готови или да ги изработите сами. В тях може да включите различни видове шоколад, бонбони, вафли и други лакомства, които вашите близки обичат. Единственото, с което трябва да се съобразите, е дали получателят има някакви алергии или някое от лакомствата му е противопоказно. Това важи особено за деца. Попитайте родителите какво може да консумира детето и го включете в кошницата.

Кошници с мезета и/или алкохол

Подаръчни кошници - мезета и алкохол

Ако искате да зарадвате вашия съпруг, брат, баща или дядо, особено подходящо е да подготвите кошница, включваща любимите им колбаси, сирена и алкохол. Може да вземете различни малки разфасовки от всички продукти, да ги подредите красиво в кошницата, а след това да декорирате с опаковъчно фолио или панделки.

Кошници с плодове

Подаръчни кошници - плодове

За да подготвите подарък, който показва внимание, заложете на здравословна кошница с плодове. Както и при цветята, така и тук, трябва да заложите на сезонни плодове, за да сте сигурни, че ще бъдат свежи, и най-важното, вкусни. Такива са ябълки, грозде, банани, портокали. Ако търсите нещо по-екзотично, може да добавите киви и ананас.

Разбира се, може да намерите или сами да направите комбинирана кошница с различни видове съдържание, за да бъде уникална за вашия близък. За вдъхновение, или за да поръчате подаръчни кошници, доверете се на бутик Жардин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *