Как помагат куполните камери на видеонаблюдението

Светът, в който живеем предразполага към използване на охранителни мерки. Днес ние не можем да бъдем сигурни, че нашата фирма, магазин, заведение или търговски обект няма да претърпят нападение, което да доведе до съответните финансови липси и проблеми. Един от най-използваните похвати е видеонаблюдението чрез куполни камери, като именно за тях ще пишем в днешната ни статия.

Куполните камери ни дават широк зрителски ъгъл (до 360 градуса) и отлична картина. Всеки, който търси надеждно видеонаблюдение може да разчита на тях, тъй като поддържат добра разделителна способност, въртят обектива си на различни посоки и са издръжливи на драскане, счупване и опити за кражба.

Този вид камери не предизвикват любопитни погледи, тъй като приличат на най-обикновени осветителни уреди. Имат затъмнено покритие, под което се намира обектива на камерата и външните лица не могат да разберат кога са снимани и кога не.

Но нека изброим предимствата на куполните камери

  • Първото и съществено предимство, което трябва да споменем, е възможността на обектива да сменя посоката на изгледа до 360 градуса хоризонтално и 180 вертикално. Тази опция ви дава широк спектър на виждане и намалява нуждата от използването на много видеокамери за наблюдение на обекта ви.
  • Куполните камери имат високоскоростни дискове. Поради тази причина те са в готовност веднага да наведат обективите си към човека или предмета, който се наблюдава и заедно с това да променят посоката на изгледа по хоризонталата и вертикалата. При някои модели въртенето на 360 градуса се получава за по-кратко време от 2 секунди.
  • Заради наличието на купол камерите имат добра защита срещу прах и висока влажност. Другата добра новина е, че са пригодени за работа и на ниски температури.
  • Видеокамерите имат висока степен на сигурност, която ги защитава от евентуално отстраняване. Монтират се основно по таваните и това затруднява достъпа до тях.

Какви видове куполни камери познаваме

Има различни камери, които ще изберете според специфичните ви нужди. Вие решавате дали ще ги използвате вътре или вън и също така, дали да имат микрофон или не. Трите основни вида са статични, въртящи се и скоростни камери.

Статичните куполни камери се използват най-вече за заснемане на улици. Те не променят позицията си и са съсредоточени в една точка. Благодарение на тях може да сложите дадени места под постоянно наблюдение. Това е и най-евтиния вид куполни камери от всички останали.

Въртящите се камери имат ниска степен на промяна на позицията на обективите. Тяхната възможност за завъртане е от 9 само до 40 градуса. Цената е значително поносима, тъй че може да ги изпробвате във вашия обект.

Най-използвани са скоростните камери, защото те предават цветно изображение, разполагат с лазерно насочване и имат мулти-функционално оборудване. Те имат способността да изпращат сигнали за тревога ако в зоната на заснемане попадне човешко същество. Разполагат с голяма скорост на въртене до цели 300 градуса в секунда.

Ако отидете ви Джиес Груп ЕООД ще може да видите тези и други видеокамери, които ще защитят вашите обекти. Всеки може да закупи устройство според финансовите си възможности и разбира се големината на сградите, които ще защитава. Най-важното е да бъдете спокойни и да работите, без страх използвайки качествено видеонаблюдение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *