Купете видеокамери за наблюдение с точната резолюция

Покупката на видеокамери служещи за наблюдение на различни обекти, не е сред най-лесните задачи. Затруднението на клиентите идва основно от различните видове камери и разделителната способност, която притежават те. Ясно е, че за един голям обект се изискват устройства с голям обхват и резолюция, които да дават детайлни изображения в реално време или на запис. Обратното е при малките сгради и помещения, там могат да се приложат и камери от нисък клас, който също би задоволил собствениците.

На българския пазар ще намерите IP, HD и аналогови камери за видеонаблюдение. Всеки един вид крие своите специфики, за които ще ви информираме в следващите редове на статията ни. Естествено всичко зависи от това къде и как възнамерявате да използвате видеокамерите. Ако имате малък офис или склад, то е излишно да хвърляте пари за скъпа охранителна техника, в същото време това не се отнася за едрия бизнес, който се нуждае от 100% охрана и видеоконтрол.

Какво представляват аналоговите видеокамери?

Аналоговият вариант камери използва ниска резолюция и има обхват на заснемане до 10 метра. Картината е със средно качество, но детайлите липсват, което определено е минус при този вид техника. Разбира се, малките магазинчета или кабинети могат да разчитат на тези камери, защото те са икономични, евтини за поддръжка, водоустойчиви и компактни.

Резолюцията при аналоговите камери варира между 380 и 700 TVL като се смята, че моделите над 540 TVL могат да бъдат от полза и на по-големите сгради, като например хранителни магазини, строителни хипермаркети и прочие. Не бива обаче да се забравят десетте метра обхват, защото много хора изискват далеч по-голям периметър на виждане.

Съвременните HD камери

С тези видеокамери могат да се заснемат кадри с резолюция 1280 на 720 пик., което прави картината добра и детайлна. Заради високата резолюция на HD камерите картините, които се възпроизвеждат могат да бъдат с много висока точност и прецизност, което ги прави лесни за виждане и анализ. Изображенията имат достатъчна големина, за да видим детайлите, които ни касаят. Бързината на кадрите и чистотата на картината зависят и от монитора, на който ги гледате.

IP камери с висока резолюция

Безспорно най-търсените камери заради високата резолюция и възможността да гледаме изображенията в детайли. IP камерите са произведени в помощ на бизнеса и благодарение на тяхната компактност, възможности и стил ние охраняваме по-добре обектите си. Идеята на IP камерите е да бъдат свързани в мрежа, което става много лесно.

Един кабел е достатъчен, за да свържете всяка камера със записващото устройство, което може да следите и по интернет. Всичко е лесно и достъпно, така че ви остава само да монтирате техниката на необходимото място. Сред положителните черти е и нощното наблюдение, което също се вижда с пълни подробности.

И така можем да заключим, че ако ви трябва висока резолюция би трябвало да се насочите към HD и IP камерите, които ще ви осигурят. Ако бизнесът ви е малък не се колебайте да се доверите на аналоговите камери, защото те също ще ви дадат сигурността, от която имате нужда. Направете избора си сега със съдействието на Джиес Груп ЕООД и купете каквото ви трябва.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *